Annonce
Horsens Posten

Teater og City Horsens har et godt tilbud til dig: 16 gratis koncerter i september

Uanset vejr og vind elsker vi at mødes til udendørskoncerter - som her i Kongens Have i Odense. I september bliver der rig mulighed for at mødes til gode musikoplevelser på det lille torv for enden af Grønnegade i Horsens. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Lige så meget som jeg holder af sommerregn, elsker jeg også sensommeren. Selvom det bliver køligere og de lyse timer færre, så nyder jeg naturens frodighed og gavmildhed. Det er med stor taknemmelighed, jeg næsten dagligt høster bær til min morgenmad, og jeg glæder mig til snart at kunne høste de første æbler og blommer i haven. Fra mit barndomshjem har jeg lært at udnytte naturens gaver. Så hvert år glæder jeg familien med grød, most og marmelader – både det traditionelle og det vi kender, men jeg finder også nye opskrifter, som ofte ender med at blive nye favoritter.

Sensommeren i år bliver ekstra dejlig. Her er der nemlig mulighed for at udvide din musikhorisont i hjertet af Horsens. I september måned vil City Horsens og Horsens Ny Teater være vært ved en række gratis sensommerkoncerter på det lille torv for enden af Grønnegade.

Tre torsdage, fredage og lørdage i september, vil en lang række musikere sørge for gode og unikke musikoplevelser på den lille plads. I alt 16 koncerter – og alt sammen gratis.

Annonce

Fra den lokale hylde kan du glæde dig til at møde Kristine Hoelgaard. Kristine har skrevet sange siden sin tidlige ungdom, og det har været et vigtigt redskab til at forstå livets små og store begivenheder. I teksterne beskriver hun en forundring over hverdagen og en taknemmelighed for livet og nærværet i en verden fuld af savn efter ro. Kristine debuterede i september 2019 med pladen ”In the Elephant House”. Glæd jer til en stemningsfuld koncert der befinder sig i et krydsfelt af genrer. Elektroniske flader blandes med håndspillede akustiske instrumenter, der sammen med Kristines charmerende varme og ærlige vokal, skaber et trygt musikalsk rum fuld af efterårsfarver.

I nærområdet finder vi også Tine Mynster, musiker, sangskriver, kunstmaler og bosiddende på Alrø Gamle Skole. Tine har igennem mange år skrevet musik til børn og deres voksne om Balder, Familien Nissen og Auto Otto. I 2015 begyndte en ny musikalsk rejse med udgivelsen af Hjerteland – med samme nærhed og autenticitet spiller Tine nu koncerter, hvor hjerterne gerne vil berøres. Sangene er om de store emner i livet, og Tines direkte og tydelige tekster rammer de fleste. Der er stof til eftertanke, og melodierne smyger sig om ordene og giver et indblik i et levet liv.

Helene Bak bor i Skanderborg, og hun har sunget, siden hun var barn. Hun blev i 2013 uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole med rytmisk klaver som hovedfag. I Helenes sange mærker man både den bidende vind og det blikstille hav. Helene har hul igennem til de helt store følelser, og hun formidler med en sjælden nærhed, der giver lytteren adgang til hjertets bagdør. Helene Bak udkom i 2020 med et fantastisk album ”Under One Roof”.

Der er en kæmpe stor opbakning fra restauranter og cafeer i området. De står klar med lækre” take away” menuer, som du kan medbringe og nyde under koncerten – eller med top betjening, hvis du hellere vil spise din mad før eller efter koncerten. Tjek programmet og aktiviteterne på Facebook/Uncover Grønnegade – eller bare slå dig ned og lad dig overraske. Måske gør du lige som jeg. Udfordrer det kendte og traditionelle – og ender med at få nye favoritter.

Det er med stor taknemmelighed, jeg næsten dagligt høster bær til min morgenmad.

Lone Wessel
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Hund – ellers tak: Men hvorfor bor Viggo så hos os?

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Ulf Pilgaard og provst er klar med livshistorier og grin til seniorer

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Pas nu på der ikke går for meget kage i den

Horsens Posten

Få et indblik i livet som introvert

Horsens Posten

Centerdirektør betænkte sig ikke længe: Selvfølgelig skal vi bakke op om Byens Bedste

Horsens Posten

Se video: Hvad skal 600 kilo tung tyrannosaurus i Bytorv Horsens?

Horsens Posten

Horsens Bibliotek hylder Agnes Henningsen

Horsens Posten

Hos Stechers skal man kunne sænke skuldrene: - Der er så meget tryk på tilværelsen, og det er fascinationen af at gøre det modsatte for en stund, jeg tænder på

Horsens Posten

Litteratursalon på Brædstrup Bibliotek: 2. verdenskrig

Horsens Posten

Horsens vil være den vildeste - altså når det gælder blomster og summende insekter

Horsens Posten

To unge kvinder fik en idé - et lille år efter er det blevet til en blomstrende virksomhed

Horsens Posten

Ny varehuschef hos Føtex: Glæder sig til at gøre en forskel i butikken og i det lokale liv

Horsens Posten

Corona-smitten falder markant på skolerne i Horsens: Fremover er det slut med hjemsendelser - selv hvis smitten stiger

Horsens Posten

Stort esport-center i midtbyen åbner ikke som planlagt, men på halvt blus - 100 spilcomputere bliver ikke til noget lige med det samme

Horsens Posten

Ny forpagter af kendt frisørsalon: Saksen har hele tiden været med - også på boreplatformen

Horsens Posten

Skolegades 'Kinder-æg' er klækket - nu skal byens børn og forældre til at lege med indholdet

Horsens Posten

En uge hvor ordblinde ikke føler sig udenfor: Det får selvtilliden til at vokse

Horsens Posten

Foredrag om Herman Bang

Horsens Posten

Få så de fingre fra mobiltelefonen, når du kører bil

Horsens Posten

Det tog lang tid for Tanja at erkende sin sygdom: - Første gang jeg kom ind på klinikken, tænkte jeg ’fuck hvor er I  ynkelige’

Horsens Posten

Restauranter i Horsens danner fælles front for at få flere horsensianere til at spise ude

Horsens Posten

Koncert med Skrallebang

Horsens Posten

Helbredet begyndte at drille: Men så lavede Sonja en plan, så hun kunne blive i sit fag

Annonce