Annonce
Horsens Posten

Vil åbne Danmarks største bilvask: Martin har fundet guldplaceringen midt i Horsens

Martin Kirkemann Fisker og Nembilvask bygger efter eget udsagn Danmarks største bilvask i Camping & Fritids gamle lokaler på Høegh Guldbergs Gade i Horsens. Foto: Morten Pape
Tre haller med maskinvask, tre med selvvask, pusleområde og et hav af produkter til rengøring og bilpleje bliver samlet under 1500 kvadratmeter i Camping & Fritids gamle lokaler, når Nembilvask indtager Horsens til oktober.

Horsens: Danmarks største vaskecenter.

Det er, hvad der ifølge Martin Kirkemann Fisker, stifter og administrerende direktør i Nembilvask, står klar midt i Horsens ved udgangen af oktober.

Gravemaskinerne er netop gået i gang i Camping & Fritids gamle lokaler på Høegh Guldbergs Gade, for selv om der ser ud til at være plads til både mange vaskehaller og store ambitioner, så er der ikke plads til at vaske store varevogne - og hvad gør man så?

Man graver gulvet op og sænker hele stedet med 70-80 centimeter.

- I vores koncept lover vi, at der er plads til selv de største varevogne, så vi graver ned, for at der er plads til 2,80 meter høje biler, siger Martin Kirkemann Fisker, der derudover lystigt fortæller om alle de muligheder, der bliver i det 1500 kvadratmeter store vaskecenter.

Tre vaskehaller med maskinvask - to meter længere end normalt, så der også er plads til de store varevogne. Tre stationer med selvvask, hvis man selv vil ordne Fiaten fra top til tå. Fem puslepladser med støvsuger, sæderens, måtterenser og så videre. Fælgrens, insektspray og højtryksrenser til brug inden vask.

Annonce

"Større tocifret millionbeløb"

Kommer man i weekenden, er der vaskedrenge og -piger ansat til at klare det meste af arbejdet før og efter vask, og det hele er med i prisen, der enten kan betales pr. vask eller som abonnement.


Man kan få ridset sin bil i en sparsommelig vaskehal, men bilen får ikke ridser, hvis der er puttet penge i noget ordentligt. Du kan godt købe en vaskehal til 300.000 kroner, men når vi køber dem, er det til 1,3 millioner, når alt udstyret er talt med.

Martin Kirkemann Fisker, stifter og administrerende direktør


Det lyder som en kostelig affære for virksomheden, der lige nu har vaskehaller i Hedensted, Vejle og Nordjylland samt flere undervejs eller på tegnebrættet.

Nembilvask slog i sommeren 2018 dørene op i Hedensted for et center med tre vaskehaller. Udseendet på den kommende i Horsens bliver ud fra samme principper. Martin Kirkemann Fisker oplyser, at de har mange abonnenter fra Horsens, som tager turen til Hedensted. Arkivfoto: Mette Mørk

Martin Kirkemann Fisker vil ikke oplyse præcis, hvor mange penge der kastes i projektet i Horsens, men det drejer sig om et "større tocifret millionbeløb". Da han for to år siden åbnede anlægget med tre vaskehaller i Hedensted, lød prisen på 10 millioner kroner.

- Hedensted var en tung portion, og det var dyrt, og nu er vi i gang ved My Garage i Vejle, hvor vi får et arkitekttegnet vaskecenter, som bliver vores flagskib, men den her i Horsens bliver den helt store, siger den 29-årige direktør.

Annonce

En guldplacering

At poste så mange penge i at vaske biler kan blandt andet lade sig gøre, fordi erhvervsfolkene Anders Kirk Johansen og Magnus Kjøller skød mange millioner i Nembilvask ved årsskiftet til fordel for en andel af virksomheden.

Martin Fisker og NemBilvask bygger efter eget udsagn Danmarks største bilvask i Camping og Fritids gamle lokaler på Høegh Guldbergs Gade i Horsens. Foto: Morten Pape

De mange penge i Horsens-projektet er godt givet ud, mener Martin Kirkemann Fisker. Af flere grunde. For det første har han fået adresse på en af byens bedste gader.

- Det her er en guldplacering. Det ligger centralt og tæt på mange omfartsveje, der leder en masse trafik forbi. Samtidig er der mange boliger i nærheden og mange lokale, som ikke har langt herned for at vaske bil om aftenen, når der ikke er så meget trafik. Det kan vi se, at mange foretrækker at gøre, siger han.

Annonce

Planer om flere

For det andet mener Martin Kirkemann Fisker, at der længe har været mangel på vaskehaller i Horsens, og han ser potentiale til flere.

- Vi er ikke færdige i Horsens. Der kan snildt være plads til to-tre mere af vores anlæg. Vi vil gerne de store, men det kan også være en enkelt vaskehal i forbindelse med en Netto eller en Rema 1000, siger han.

Martin Fisker og NemBilvask bygger efter eget udsagn Danmarks største bilvask i Camping og Fritids gamle lokaler på Høegh Guldbergs Gade i Horsens. Foto: Morten Pape

Og det skræmmer ikke det mindste, at Fix My Car er rykket ind på Jenny Kammersgaards Vej, eller der lige i området omkring Høegh Guldbergs Gade er en del andre vaskehaller.

- OK har for eksempel en stor del af byens vaskehaller lige pt., og de gør det godt på deres front, men selv om den ene er her, er der stadig plads til den anden. Det er ligesom Netto, Aldi og de andre butikker, der ligger klos op ad hinanden her i byen. De har de samme varer, men det er forskellige oplevelser at handle i dem, siger han.

Annonce

Skal være nemt

Netop oplevelsen gør Martin Kirkemann Fisker og Nembilvask en del for at fremhæve. Det ligger selvfølgelig også lidt i navnet, hvad man skal forvente.

- Vi vil gerne lige bygge en vaskehal mere på, end vi reelt skal, for vi vil gerne slå på, at der ikke er kø, og at der er mange faciliteter. At det er nemt. Normalt kan man jo holde længe ved tanken for at komme til bilvasken, og man kan løbe tør for poletter, inden man er færdig med at støvsuge bilen. Sådan skal det ikke være hos os, siger han.

Tre haller med maskinvask og tre med gør-det-selv. Derefter kører man ud til et område, hvor bilen kan tørres, eller man kan fortsætte direkte til en af de fem puslepladser. Lokalerne øverst til venstre er også ejet af Nembilvask, men dem vil firmaet leje ud. Grafik: Complete Solutions

Derfor vil han heller ikke gå ned på udstyret eller på kvaliteten af det.

- Man kan få ridset sin bil i en sparsommelig vaskehal, men bilen får ikke ridser, hvis der er puttet penge i noget ordentligt. Du kan godt købe en vaskehal til 300.000 kroner, men når vi køber dem, er det til 1,3 millioner, når alt udstyret er talt med, siger han.

Gravmaskinerne har været i gang, og man er stødt på asfalt under sandet, hvilket allerede har givet ekstraarbejde. Foto: Morten Pape

Fra på mandag rykker håndværkerne for alvor ind for at forvandle det gamle campingcenter, og holder tidsplanen, kan der vaskes biler fra slutningen af oktober.

Facaden på Nembilvasks kommende center i Horsens. Grafik: Complete Solutions
Nembilvask får både maskinvask og selvvask, når det åbner i Horsens. Tre af hver. 95 procent af vandet til vask bliver genanvendt. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce