Annonce
Hver onsdag er der laugsaften, hvor bryggerne samles om deres aktiviteter. Nu er der også friskt øl i hanerne, efter at sommerens store blonde-bryg på over 300 liter er kommet på fustage. Næste bryg i den store tank bliver juleøllet. Foto: Jørgen Hasseriis
Horsens Posten

Ølsted Bryglaug syder af aktivitet og forventning - julens store fællesbryg skal snart sættes over.

Ølsted Bryglaug syder af aktivitet og forventning - julens store fællesbryg skal snart sættes over.

Annonce
  • Hver onsdag er der laugsaften, hvor bryggerne samles om deres aktiviteter. Nu er der også friskt øl i hanerne, efter at sommerens store blonde-bryg på over 300 liter er kommet på fustage. Næste bryg i den store tank bliver juleøllet. Foto: Jørgen Hasseriis
  • Folkene bag fællesbrygget er fra venstre: Claus Poulsen, Jacob Koch, Lennart Jensen, Karl Trier Nissen og Jan Kristoffersen. Foto: Jørgen Hasseriis
  • Den nye, store ståltank kan rumme 500 liter. Foto: Jørgen Hasseriis
  • Anlægget tjekkes igennem af bryglaugets formand Karl Trier Nissen. Foto: Jørgen Hasseriis
  • Alle opskrifter gemmes i et program på nettet, Beer Calculator. Og printes ud, så man har dem lige ved hånden, når der skal måles op næste gang. Foto: Jørgen Hasseriis
  • Byg er hovedingrediens i øl. Basismalten her er en pilsnermalt, der udgør cirka halvdelen af ingredienserne i Ølsted-bryggernes vintervarmer. Foto: Jørgen Hasseriis
  • Cara Aroma hedder denne karamelmalt, som udgør en mindre del af ingredienslisten. Den udmærker sig ved sin fylde og søde karamelsmag. En oplagt julebrygmalt. Foto: Jørgen Hasseriis
  • Malt indeholder stivelse, og det er den, gæren omdanner til alkohol. Foto: Jørgen Hasseriis
  • Humle fås frisk, tørret eller i pilleform. Det bliver den tørrede, der indgår i årets julebryg. Foto: Jørgen Hasseriis
  • Der findes mange typer gær, og de har stor betydning for, hvordan en øl kommer til at smage. Foto: Jørgen Hasseriis
  • Tørret appelsinskal er en ufravigelig ingrediens i juleøl. Foto: Jørgen Hasseriis
  • Lauget deler gerne ud af sin viden - som her på brygget fra 2016. Foto: Jørgen Hasseriis
  • Holdbarheden var ikke ret lang i forrige års bryg: "Indtil den er drukket"... Men typisk kan øltypen sagtens gemmes i nogle år uden at tage skade. Snarere tværtimod. Foto: Jørgen Hasseriis
  • Årets julebryg bliver igen engelsk inspireret. En britisk brown ale med samme ingredienser som forrige år. Alkoholstyrke 6,5 er målet, for den skal ikke være så tung, mener bryggerne. Eller som de også kalder det: "den skal være let drikkelig", "bare sådan en bælleøl", "en lys øl"... Foto: Jørgen Hasseriis
Horsens Posten

Horsens Holder klar med åbningsprogram: Glimmer, gratis pizza og motorsav

Annonce
Horsens Posten

Festugen sætter klimaet på dagsordenen for skolebørn

Annonce
Horsens Posten

Manden bag kalder det Danmarks skøreste og dummeste løb - og han elsker det: Bilkas tag og p-tårn indtages i påsken af løbere

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Tanja Sjøberg overtog fodklinikken på Sønderbrogade: - Nu føler jeg mig hjemme

Horsens Posten

DM i flødeost: Juta laver Danmarks bedste hvidløgsost- igen!

Horsens Posten

Vorsømanden Jens Gregersen svinger blyanten live på fynsk museum

Horsens Posten

Ser du din by? Tjek her, om du har styr på byens skulpturer - og vind

Horsens Posten

Gigainsekter og saltstænger: Hvad sker der i Kuben?

Horsens Posten

Lokal forfatter slår alle de andre med sin bog om "en superhelt af international klasse": Hædres for årets bedste krimi

Horsens Posten

Kendt loppemarked kommer til byen: Giver børnetøj og -udstyr nyt liv

Hedensted/Juelsminde Avis

De kendte bagmænd kalder Café Gnist for fremtidens motorvejscafé, og den åbner i morgen

Annonce