65-årig elektriker er Danmarks længst siddende lokalformand i Danske Ølentusiaster.
Copy link address
Jørgen Hasseriis (jh@hsfo.dk)
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
I kælderen er der mørkt og køligt. Her opbevarer Ole Axelsen nogle af de øl, der godt kan holde sig længe. Det er typisk mørke øl og stærke øl, der kan det. Foto: Mette Mørk -
Under interviewet skal der eksperimenteres. Ole Axelsen knapper først en Carl's "Dark" fra 2007 op, dernæst en Carl's "Porter" fra 2009 samt senere en belgisk Lambic-øl. - Jeg skulle bare lige se, om de var gode nok stadigvæk, forsvarer Ole Axelsen dispositionen. Og det var de, stort set... Så øl kan godt holde sig. Foto: Mette Mørk -
Nej, øl er en hård bejler til gunsten. Foto: Mette Mørk -
I 16 år har Ole Axelsen stået i spidsen for forsøget på at udvide horsensianernes ølhorisont. Foto: Mette Mørk -
Udestuen og kælderrummet er ikke eneste steder, hvor ølkulturen har sneget sig ind i huset... Foto: Mette Mørk -
Der er køkultur hos Ole Axelsens øl. Først står flaskerne pænt og venter på stigereolen i kælderen. Så overføres de til køleskabet, "Beer Fridge", hvorefter de - når de har fundet nåde for Oles blik og smagelyst - tages ud og knappes op, når det tiden er inde, og det er blevet deres tur... Foto: Mette Mørk -
Ølbrikker i udestuen hænger tæt op og ned ad stolper. Ikke kun for at være dekorative, men også som et vidnesbyrd om øl, Ole Axelsen har smagt. Foto: Mette Mørk -
Til godt øl hører et godt glas. Så langt, så godt, og Ole Axelsen har masser af ølglas. Det kniber dog lidt med pladsen, så det er ikke altid noget, han køber med hjem, når han er ude at rejse. Foto: Mette Mørk