Annonce
Indre By

9 steder du kan spise middag mortensaften

Grisen Grillbar på Nørrebro er klar med en lidt anden udgave af den traditionelle mortensaften menu. Foto: Grisen Grillbar.
Mortensaften er lige om hjørnet, og der er masser af spisesteder i hovedstaden som tilbyder både klassiske an(d)retninger med sovs og kartofler og nye bud på den traditionelle menu.

Vi nærmer os 10. november, som også betyder mortensaften, hvor mange mødes med venner eller familie for at spise årets første måltid af juleagtig karakter.

Er du traditionen tro spiser du ande -eller gåsesteg med sovs og kartofler - en ret der er svær at lykkedes med på de 30 minutter, de fleste af os bruger på madlavning en onsdag aften.

Heldigvis er der mange restauranter og spisesteder, som inviterer på et dejligt måltid a la mortensaften og hos flere af stederne kan du også tage maden med hjem, så du kan lade som om, du selv har stået i køkkenet hele dagen.

Annonce

Vi har samlet 9 spisesteder i hovedstaden, som er klar til at fejre mortensaften menu.

Derfor holder vi Mortens Aften

Mortensaftens er en tradition, som går til tilbage til 300-tallet i Romeriget. Her levede munken Martin af Tours, som var en vellidt og godhjertet mand, som befolkningen i Tours synes skulle være biskop.

Det havde Martin ikke selv lyst til og gemte sig i en gåsesti, for at undvige den fornemme titel. Gæssene var knap så glade for ham og skræppede så Martin blev opdaget, og fik den uønskede titel. Som hævn over de larmende gæs beordrende han, at alle husstande en gang om året skulle slagte mindst én gås og spise den på den dag, hvor Martin blev afsløret.

Den årlige tradition kom til Danmark i 1616, hvor vi tilskriver Martin navnet Morten Bisp. Gæs var dengang en en mere eksklusiv spise, og derfor valgte bønderne at spise ænder i stedet for.

1 Meyers Deli, Frederiksberg

Hos Meyers Deli på Frederiksberg kan du bestille denne menu til mortensaften. Foto: Sine Bindslev Caspersen.

Meyers Deli er både et spisested og bageri, som serverer lækre morgen, frokost og aftenretter. De har også forberedt sig til mortensaften og serverer en en klassisk middag enten i restauranten eller tag den med hjem.

Menuen består af både af confiteret andelår, skriver af andebryst, ristede kartofler og endive (julesalat).

Du kan også tilkøbe en vanilje panna cotta med æblekompot til dessert.

Takeaway skal bestilles inden 9. november.

Sted: Gammel Kongevej 107, 1850 Frederiksberg

Pris: Hovedretten koster 167 kroner. Desserten koster 75 kroner i restauranten og 45 kroner ved to-go bestilling.

Se mere her.

2 Cafe Oscar, Indre By

Café Oscar i Bredgade serverer to eller tre retters menu 10. november. Foto: Café Oscar Facebook.

Tæt på Kongens Nytorv ligger Café Oscar, som serverer klassiske danske caféretter som smørrebrød, stjerneskud og pariserbøffer fra morgen til aften.

De er selvfølgelig også klar til at stå for din mortensaften med en menu bestående af koldrøget laks med urtecréme, and serveret med svesker, æbler, hjemmelavet agurkesalat, rødkål og brune og hvide kartofler og gammeldags æblekage til dessert.

Herlighederne kan også bestilles til at tage med hjem.

Hvor: Bredgade 58, 260 Kbh K

Pris: Hovedret og dessert koster 275 og tre retters menu koster 349 pr. person.

Se mere her

3 Grisen, Nørrebro

Grisen Grillbar på Nørrebro er klar med en lidt anden udgave af den traditionelle mortensaften menu. Foto: Grisen Grillbar.

På Nørrebro ligger Grisen Grillbar, som er kendt for sine hjemmelavede danske grillretter såsom bøfsandwich, pølsemix og flæskestegssandwich.

Grisen har lavet deres eget take på et mortensaften-måltid, som består af en andestegssandwich med lækker hjemmelavet confiteret and med rosmarin og citrusfrugt i vores signaturbolle med syrlig rødkål, hjemmesyltede agurker, mayonnaise, ribsgelé og masser af brun sovs!

Hvis I er nogle af de første 16 der booker bord på denne aften, smider Nørrebro Bryghus gratis juleøl efter jer.

Når du ikke at få fingre i en andestegsburger 10. november serveres den på Grisen frem til 30. december 2021.

Sted: Fredensgade 5, 2200 Nørrebro

Pris: Den koster 119 kr og kan også tages med hjem som takeway.

Se mere om Grisen på deres Instagram her.

4 Øens Spisested, Amager

Øens Spisested har også en klassisk menu klar til mortensaften. Foto: Mikkel Bækgaard

Spisehuset på Amager har mange gode hverdagsklassikere og serverer tre, -fire og fem-retters menuer til overkommelige priser.

De er selvfølgelig også klar til stå for maden til Mortens Aften med en menu bestående af gravad laks med rævedressing, andesteg med brune kartofler, rødkål og andesauce til hovedret og gammeldags æblekage med æbler fra Vestamager til dessert.

Hvor: Holmbladsgade 71, 2300 København S

Pris: 310 kroner for tre-retters menu

Læs mere om Øens Spisested og bestil bord til Mortens Aftens-menu her.

5 Kareten, Amager

De laver til daglig traditionel dansk mormor-mad, så du burde være i kyndige hænder til mortensaften hos Kareten på Amager. Foto: Kareten.dk

Kareten på Amager laver danske solide retter, som mange måske vil kalde mormor-mad. Derfor er Kareten også et oplagt sted at spise på mortensaften.

De tilbyder tre retter, hvor du starter med rosette røget laks med hvidvinscreme herefter gammeldags andesteg med brunede kartofler og rødkål og æble tærte til dessert.

Menuen kan også bestilles som takeaway.

Hvor: Hollænderdybet 1, 2300 Amager.

Pris: Menuen koster 359 kroner pr. person når I spiser i restauranten. Bestilles menuen til ud af huset koster den 299 kroner.

Se mere om Karetens bud på Mortens Aften og bestil din menu her.

6 Charlottehaven, Østerbro

Besøg Charlottehavens café og prøv deres middag med enten én, to eller tre retter. Foto: Charlottehaven.dk

Charlottehavens lækre og moderne hotellejligheder er indeholder også et spisested, som beriger både overnattende gæster og udefrakommende københavnere med mad fra morgen til aften.

Hos Charlottehaven kan du bestille fra én til tre retter til din mortensaften.

Forretten er Nodisk Gin og rødbede-gravad lak og en klassisk hovedret med andesteg, rødkål og dertil både brunede og almindelige kartofler med sovs.

Desserten er en ricottacheesecake med boghvede kiks og frugtkompot.

Du kan både bestille bord til en lækker aften i Charlottehavens café eller tage det med hjem som takeway,

Takeaway skal bestilles inden søndag 7.november.

Hvor: Charlottehaven Café, Hjørringgade 12C, Østerbro

Pris: Vælg mellem alle tre retter til 325 kroner, to retter til 275 kroner eller én hovedret til 225 kroner. Børn under 12 år spiser hovedret til 100 kroner.

Se mere om Charlottehavens mortensaften her.

7 Klubben, Vesterbro

Restaurant Klubben på Vesterbro byder velkommen til mormor stil og mormor mad til mortensaften. Foto: Restaurant Klubben Facebook.

Der dømt cool hipster mormor-stil på Tove Ditlevsens gamle stamværtshus, Klubben, som i dag også gaber over titlen som restaurant

Restauranten serverer klassiske retter som biksemad, stegt flæsk og smørrebrød og er kendt for sit lidt slidte men cool look og store gårdhave, som du også kan benytte 10. november.

Denne dag kan du mæske dig i røget laks med røræg og grønne asparges til forret efterfulgt af andesteg, brune og hvide kartofler, rødkål og æbler. Desserten er ikke at kimse med og består selvfølgelig af gammeldags æblekage.

Hvor: Enghavevej 4, 1674 Vesterbro

Pris: alle tre retter fås for 299 kroner og 2 retter kan købes for 279 kroner.

Læs mere om Restaurant Klubbens mortensaften og bestil bord her.

8 Fru Nimb, Vesterbro

Fru Nimb serverer også en lækker middag 10. november inklusiv vin menu. Foto: Anders Bøggild

Skal du have ekstraordinær mortenaften inviterer Fru Nimb også på lækker laks, andesteg og Nimbs berømte æblekage til dessert.

Det hele serveres klokken 18.30 til 21.00.

Hvor: Nimb Hotel, Bernstorffsgade 5, 1577 Vesterbro

Pris: 725 kroner for tre retter inklusive vinmenu.

Se mere om Mortens Aften hos Nimb her.

9 Madklubben, take away

Madklubben er klar til at bringe til mortensaften til dig og du vælger selv om den skal ankomme kold eller varm. Foto: madklubbenderhjemme.dk

Hvis du ikke lige tiden eller kogekunsterne til at tilberede en andesteg med kartofler og sovs kan du heldigvis få hele menuen serveret klar og parat fra de gode kokke hos Madklubben, og du vælger selv om den skal leveres varm eller kold.

Menuen kommer anrettet til deling og består af koldrøget laks med rygeostcreme, derefter confiteret andelår med rødkål, feta, valnødder og hvide og brune kartofler. Som dessert får du fra madklubben en mørk chokolademousse.

Hvor: Leveres til din hoveddør

Pris: Den tre retters menu koster 245 kroner pr. person.

Se mere og bestil mortensaften menu fra Madklubben her.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce