Annonce
Indre By

163 år gammel butik får pris: Stilfuld hovedbeklædning til garderoben

Bernhard Tommerup og Bess Kristoffersen foran hatteforretningen i Købmagergade. Foto: Christian M. Olsen
Den gamle hatteforretning i Købmagergade gør noget særligt for byen, mener KCC, der hædrer Petitgas med juni-udgaven af prisen City Spirit of the Month.
Annonce
Hatteforretningen Petitgas i Købmagergade modtager City Spirit of the Month. Her ses indehaver Bernhard Tommerup og hans kone og medbestyrer Bess Kristoffersen. Til venstre: John Hansen, KCC. Foto: Christian M. Olsen

Stetson-hatte og sixpences ligger sirligt ordnet i den hvidmalede skabsvæg med træudskæringer og indbygget ur med timeslag. Velkommen indenfor i en af byens ældste forretninger - hatteforretningen Petitgas.

Siden 1857 har der været solgt hatte i Købmagergade 5, hvor hattemageren Francois Petitgas åbnede butikken for første gang i midten af 1800-tallet. Og det er at som at træde ind i en tidslomme, når man går op ad trinene og ind bag den grønmalede facade og de blyindfattede ruder.

I 2013 siden overtog Bernhard Tommerup og hans hustru Bess Kristoffersen den navnkundige hatteforretning, som de driver ud fra devisen 'Stil med smil'. Bernhard Tommerup havde et konsulentjob i IT-branchen, men var på udkig efter at foretage sig noget andet.

Så da den gamle hatteforretning søgte ny ejer, slog Bernhard Tommerup til - efter opfordring fra sin kone og nogen betænkningstid.

Nu driver de forretningen på ottende år, og selv om hatten ikke er hvermandseje, som engang i datidens København, oplever de en stigende interesse for at tilføje en stilfuld hovedbeklædning til garderoben.

Annonce

Modtager pris

I butikken lægger Bernhard Tommerup vægt på en udsøgt service, et sortiment af kvalitetshatte og en oplevelse for kunderne. Netop den cocktail har fået KCC - KBH Commerce & Culture til at tildele Petitgas juni-udgaven af månedsprisen 'City Spirit of the Month'.

Efter at have holdt pause under corona-krisen var en delegation fra KCC igen torsdag på færde for at uddele prisen med diplom, blomster og en flaske rosévin af eget fabrikat. Prisen gives til en organisation eller person, der spiller en betydelig rolle i at gøre Københavns centrum til et attraktivt område for både borgere, besøgende og erhvervsdrivende.


Man er altid helt sikker på at netop dén kasket eller hat man vælger, er den bedste og mest chikke.

John Hansen, direktør, KCC


- Petitgas er kendt for sin unikke stemning, gode service og behagelige omgivelser skabt af forretningens ejer Bernhard Tommerup og frue. Humøret er altid højt, man er altid sikker på minimum en historie, og man er altid helt sikker på at netop dén kasket eller hat man vælger, er den bedste og mest chikke, sagde KCC-direktør John Hansen i sin motivering, da prisen blev overrakt i forretningen.

City Spirit of the Month

KCC - KBH Commerce & Culture - uddeler hver måned prisen 'City Spirit of the Month' til en organisation eller person, der spiller en betydelig rolle i at gøre Københavns centrum til et attraktivt distrikt for både borgere, besøgende og erhvervsdrivende.

Tidligere modtagere:

Den Kinesiske Butik v/ Gert Helsholt

Tissemænd- og koner, De bemandede legepladser, Amagertorv og Nyhavn

Rundetaarn

Group 88

Kgl. Hofjuveler P. Hertz

Restaurant Maven, Krogs Fiskerestaurant og Restaurant Vingaarden v/ Thomas Gaarde

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Indre By

Røde Kors har brug for din hjælp

Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

CORONA

Populært julemarked er aflyst

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce