Annonce
BYUDVIKLING

Endnu en bro på vej i havnen: - Vi skal skabe smukke og hurtige cykelveje

Cyklisterne har virkelig taget de københavnske broer til sig - her Inderhavnsbroen. Foto: Christian M. Olsen
En ny cykelbro skal forbinde Nordre Toldbod med Refshaleøen og på sigt med Lynetteholm. Foreløbig skal det undersøges, hvordan det kan lade sig gøre.

Cyklisterne er vilde med at køre over Københavns Havn ad Lille Langebro, Inderhavnsbroen og Bryggebroen. Og fremover skal der være endnu en mulighed.

Politikerne bag aftalen om Overførselssagen - "det lille budget", som aftalen også kendes - har afsat to millioner kroner til en undersøgelse, der skal kortlægge mulighederne for en cykelbro mellem Nordre Toldbod og Refshaleøen.

- København er verdens bedste cykelby, og det skal den blive ved med at være. Derfor er det helt afgørende, at vi konsekvent udvikler og udbygger byen med cyklisterne for øje. En cykelbro mellem Indre By og Refshaleøen skal være med til at bane vejen for cyklisterne på Refshaleøen og den kommende bydel, Lynetteholm – og gøre det endnu lettere for københavnerne at komme rundt i hele byen på cykel, siger overborgmester Lars Weiss (S) i en pressemeddelelse.

Annonce

Hvilken linjeføring?

Undersøgelsen skal blandt andet afdække de mulige linjeføringer over havnen, hvad det vil koste at etablere en ny cykelbro og hvordan broen fysisk kan udformes. Samtidig skal det vurderes, hvordan en ny cykelforbindelse vil påvirke trafikken i nærmiljøet, sejladsforholdene i havnen og de byggerier, som allerede er planlagt i området.

Overborgmesteren ser en kommende cykelbro som en essentiel del af byudviklingen og infrastrukturen i området.

- Refshaleøen er allerede blevet et af de steder, som allerflest københavnere og turister lægger vejen forbi. Og når vi ønsker at fremme cyklismen mest muligt i vores byudvikling, så er det helt rigtigt at skabe virkeligt smukke og hurtige cykelveje, så cyklen vælges til af lyst, ikke af nød. Cyklerne og gode cykelveje bliver helt centrale i infrastrukturen, når byudviklingen af Refshaleøen og Lynetteholm for alvor tager fart, siger Lars Weiss (S)

Undersøgelsen ventes at være færdig i løbet af sommeren eller efteråret 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Byliv

Friskbagte vafler formet som kønsdele hitter

Indre By

Byvandringer om besættelsen

Annonce