Annonce
CORONA

Restauranter og barer må satse på takeaway: Nu er gløggen to go på Hviids Vinstue

Hviids Vinstue må i år nøjes med at servere gløggen to go. Foto: Christian M. Olsen
Nedlukningen af barer og restauranter til og med 3. januar 2021 har fået flere af byens spisesteder og vandhuller til at sadle om.
Annonce

Et glas gløgg eller to på Hviids Vinstue er en af de helt store københavnertraditioner ved juletid. Men som så meget andet, er der også blevet pillet ved den tradition.

Corona-restriktioner har lukket barer og restauranter ned til og med 3. januar 2021. Derfor må du i år nøjes med at få gløgg 'to go' hos Hviids Vinstue.

På Kongens Nytorv har beværtningen stillet en gløggbod op, hvor den varme decemberdrik serveres i papbægre.

- Gæsterne har taget rigtig godt imod det, når nu det ikke kan være anderledes, lød det fra Hviids Vinstue, da City Avisen lagde vejen forbi i weekenden.

Annonce

Flere sadler om

Mange restauranter og barer holdt ellers igen med at kaste sig over en takeaway-løsning, da det første udspil til en kompensationsordning ikke så ud til at give plads til takeaway.

Men da regeringen og arbejdsmarkedets parter onsdag præsenterede en kompensationsordning, der tog højde for, at restauranter kunne lave mad ud af huset og samtidig få del i ordningen, valgte flere restauranter at sadle om.

Bådudlejningen på Christianshavn måtte sadle om og kaste sig over gløgg og sandwiches to go. Foto: Christian M. Olsen

På Christianshavn skriver Bådudlejningen, at 'vi har desværre været nødt til at lukke vinterhytten som I kender den på grund af de nye restriktioner. Vi åbner derimod op for takeaway gløgg, æbleskiver, confit og juletræer'.


Gæsterne har taget rigtig godt imod det, når nu det ikke kan være anderledes.

Hviids Vinstue


Annonce

Julemenuer i januar

En stor del af de lokale restauranter har valgt at lukke helt ned frem til begyndelsen af det nye år, men tilbyder i stedet gavekort til 2021 som en god julegaveidé og opfordrer desuden til, at man flytter bestillinger. Nogle barsler ligefrem med julemenuer i januar.

KøbenhavnLIV.dk har vi samlet en oversigt over de restauranter, der holder gang i omsætningen ved at sadle om til takeaway. Vi forsøger hele tiden at opdatere listen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Færre gratis omgange i 2021, tak

Annonce