Annonce
BUTIKSLIV

Torvehallerne i en coronatid: Vi er kommet tættere på københavnerne

Direktør i TorvehallerneKBH, Lotte Eiskjær Andersen. Foto: Christian M. Olsen
- Vi skal fortsætte med at udvikle denne dejlige plads og knytte københavnerne endnu tættere til os, siger direktør for TorvehallerneKBH, der i år kan fejre ti års fødselsdag.
Annonce

Farvestrålende frugt og grønt lyser op i den grå januar-eftermiddag. Indenfor venter pighvar, fasaner, oksebov og andre lækkerier på at komme hjem i de københavnske køkkener.

Vi er på besøg i Torvehallerne for at tage temperaturen på byens spisekammer midt i en coronatid.

For mens store dele af byen er lukket ned, er der fortsat åbent i Torvehallerne. Ganske vist holder nogle af serveringsstaderne lukket, men der bliver fortsat langet friskfangede fisk, nybagte kager, nyhøstede grøntsager og andre lækkerier til munden og maven over disken.

Lotte Eiskjær Andersen er direktør for TorvehallerneKBH nu på fjerde år. Hun viser os rundt – med mundbind og behørig afstand - netop som nyhedssiderne igen går i gult: Corona-restriktionerne bliver forlænget med tre uger, lyder meldingen, der ikke kommer uventet, og ikke slår torvehalsdirektøren ud af kurs.

- Jeg synes, vi gennem coronatiden har bevist, at vi er omstillingsparate og kan klare, hvad der kommer. Vi tager det med oprejst pande og forsøger hele tiden at finde gejsten, siger Lotte Eiskjær Andersen.

Annonce

Skylder en stor tak

For selv om sidste år først og fremmest stod i coronaens tegn med de udfordringer, den har ført med sig, har direktøren også meget at glæde sig over.

- Hvis jeg ser tilbage på 2020 har det virkelig været året, hvor vi er kommet tættere på københavnerne, og vi skylder en stor tak, for hvor har de bare været der for os, siger hun.

- Københavnerne har altid gerne villet komme her, men den tendens, man ser i hele landet, at man er blevet mere bevidst om, at man skal passe på de ting, man holder af, ser vi også her. Hvis du gerne vil have slagteren, fiskemanden, den lille køkkenbutik, det sted, du handler din kaffe, så er du nødt til at passe på det, siger Lotte Eiskjær Andersen.

Annonce

Vi laver mere mad

Lukkede restauranter og cafeer har gjort, at vi i højere grad end tidligere selv har kastet os ud i madlavningen hjemme i køkkenet. Den tendens fornemmer man klart i Torvehallerne, siger Lotte Eiskjær Andersen.

- Man er begyndt at lave endnu mere mad og eksperimentere mere i køkkenet. For eksempel køber man hele fisk og kaster sig ud i selv at filetere, fortæller torvehalschefen, der også fremhæver andre tendens, der er nok så væsentlig for forretningen TorvehallerneKBH: Vi putter mere i indkøbskurven og køber flere kvalitetsfødevarer.

Med københavnerne er det mere langsigtet. De kommer igen og igen og bliver faste kunder. Og i coronatiden har vi formået at opbygge et endnu tættere forhold til kunderne.


Flere stadeholdere oplever, at selv om der er færre ekspeditioner, er omsætningen steget, fordi gennemsnitssalget er højere.

Lotte Eiskjær Andersen


- Selvfølgelig savner vi turisterne. Men de fleste turister kommer også kun en enkelt gang. Med københavnerne er det mere langsigtet. De kommer igen og igen og bliver faste kunder. Og i coronatiden har vi formået at opbygge et endnu tættere forhold til kunderne. Stadeholderne har tilpasset sig situationen og leveret, hvad de har efterspurgt. Den kreativitet vi har set gennem den seneste tid, er jeg sikker på, at vi nyder godt af også når turisterne vender tilbage, siger Lotte Eiskjær Andersen.

Annonce

Samarbejde altafgørende

På turen rundt i Torvehallerne hilser Lotte Eiskjær Andersen jovialt på stadeholderne. Jovist er hun chefen for det hele, men samarbejdet med fagfolkene i staderne er altafgørende for Torvehallernes succes.

- Jo, vi skal holde afstand, men sjovt nok har corona også betydet, at vi er kommet tættere på hinanden her i hallerne. Fællesskabet var allerede stærkt inden, men det er blevet endnu stærkere, siger hun og tager os med ind i maskinrummet:

- Hver gang Mette Frederiksen har holdt pressemøde, der har haft konsekvenser for vores drift, har vi talt sammen: Er vi enige om, at vi gør sådan her? Ja, det er vi og bum, bum, bum … Så har vi simpelthen kunnet agere hurtigt. Det tror jeg, er en af grundene til, at vi er kommet igennem denne tid forholdsvis godt, hvis man sammenligner med andre brancher, siger Lotte Eiskjær Andersen og tilføjer, at Jeudan, der står bag hallerne også har været behjælpelig med f.eks. henstandsaftaler over for stadeholdere, der har været udfordret.

Annonce

Ti års fødselsdag

Nu er vi gået ind i 2021, hvor Torvehallerne kan fejre sin første runde fødselsdag. 2. september er det ti år siden, at de dengang længe ventede haller blev indviet.

Og der er lagt op til festivitas i det omfang, coronarestriktionerne i løbet af året vil tillade.

Til foråret dukker to nye stader op i Torvehallerne, og så er forhåbningen, at nogle af de mange events, der også kendetegner det levende madmarked kan vende tilbage i takt med, at der forhåbentlig bliver slækket på restriktionerne.

For nylig var byens spisekammer ude med en opfordring til kunderne: Fortæl os, hvordan vi kan blive endnu bedre. For Torvehallerne må aldrig stå stille, siger Lotte Eiskjær Andersen.

- Vi skal blive ved med at udvikle koncepter sammen med stadeholderne. Vi skal hele tiden have fokus på vores faglig og varernes kvalitet, som er det, kunderne efterspørger. Og så skal vi fortsætte med at udvikle denne dejlige plads og knytte københavnerne endnu tættere til os, slutter torvehalsdirektøren.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indre By

Ingen forurenende biler i Indre By

Annonce