Annonce
TRAFIK

Vejarbejde går i gang 17 steder i byen: - Det kan ikke undgå at påvirke butikslivet

Bredgade var gravet op i 2016, hvor der blev lagt nye fjernvarmerør. Nu skal der igen være vejarbejde i gaden. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Københavns Kommune er klar over, at det store genopretningsarbejde, der skal i gang på det københavnske vejnet, vil påvirke butikslivet. - Vi arbejder for, at vejarbejdet er til mindst mulig gene, lyder det fra kommunen. Se, hvor der kommer vejarbejde på kortet sidst i artiklen.

I den kommende tid tager Københavns Kommune hul på renoveringen af 17 vejstrækninger fordelt over det meste af byen. Projekterne, der beløber sig til omkring 200 millioner kroner, skal genoprette nedslidte vejstrækninger.

Blandt de veje, der skal renoveres er Østerbrogade, Jægersborggade, Bredgade og Jagtvej. Genopretningen sker fra facade til facade, så både veje, cykelstier og fortove får by belægning.

Københavns Kommune er opmærksom på, at flere af genopretningsprojekterne kommer på et ubelejligt tidspunkt for byens forretninger, restauranter og caféer, som længe har været udfordret på grund af corona-nedlukningen. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Vi ved, at butikslivet har lidt under nedlukningen og fortsat lider. Derfor arbejder vi efter bedste evne for, at vejarbejdet er til mindst mulig gene ved løbende at være i tæt dialog med de erhvervsdrivende. Men det kan desværre ikke undgås, at vejarbejdet vil være til gene for butikslivet, siger Jane Snog, der er områdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Annonce

Trænger til en kærlig hånd

Udfordringen med genopretning af fortove, cykelstier og veje er vokset de senere år, hvor anlægsloftet har sat en grænse for, hvor meget kommunen hvert år må bruge på byggeri og anlæg.

Men sidste år blev anlægsloftet suspenderet, og i år er det forhøjet med 50 procent, hvilket har givet Københavns Kommune mulighed for at indhente efterslæbet, forklarer Jane Snog.


Det kan desværre ikke undgås, at vejarbejdet vil være til gene for butikslivet

Jane Snog


- Flere af de vejstrækninger, vi tager hul på i år, har ventet længe på at blive genoprettet og trænger derfor i høj grad til en kærlig hånd. Vi er glade for, at det igen i år er muligt at prioritere opgaven med genopretning af vejene i Københavns Kommune, siger hun.

Når projekterne er gennemført, vil fodgængere og cyklister opleve en øget sikkerhed ved at færdes i byen på grund af færre huller i cykelstierne og færre knækkede fliser på fortovene.

Beboerne langs de mest trafikerede veje vil også komme til at opleve mindre støj, da der her benyttes støjdæmpende asfalt i forbindelse med genopretningen.

Forvaltningen vurderer, at der samlet set skal investeres for 4,8 milliarder kroner frem mod 2029 i genopretning af Københavns vejinfrastruktur, hvis efterslæbet skal indhentes.

Se hvor og hvornår der er vejarbejde på kortet herunder:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
BYLIV

Nu er kendt værtshus sat til salg i Nyhavn

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Annonce