Annonce
Jelling Ugeavis

Coronaen gjorde ondt på Klubben: Nye lokaler og lyskæder skal lokke de unge tilbage

De tre pædagoger Lotte Vinther Nielsen, Tugba Gökce og Mariann Jensen glæder sig over at Klubben har fået nye lokaler på Bredagerskolen. De håber, at Klubben kan blive samlingssted for mange af byens unge. Foto: Mette Mørk
Med et ønske om at skabe et frirum og trygt samlingspunkt for de unge er Klubben rykket ind i nye lokaler på Bredagerskolen.

Jelling: Lyskæder, kulørte lamper, playstation-rum og biopejs.

Der er ikke sparet på den hyggelige stemning i Klubbens nye lokaler på Bredagerskolen. Efter i mange år at have haft til huse i barakkerne på Skinbjerg har den skiftet omgivelserne ud med det gamle dramalokale på skolen.

Klubben er et tilbud er for Bredagerskolens elever på 7.- 9. årgang og er åben onsdag og torsdag om aftenen fra klokken 18 til 21.

Annonce

Med flytningen til de nye lokaler på skolen er håbet, at flere unge vil benytte sig af tilbuddet om at komme forbi Klubben i deres fritid.

- Fordi vi er rykket herop på skolen, er vi nu endnu mere synlige for eleverne og vi håber, at det vil kunne lokke flere til at komme forbi og deltage i aktiviteter i klubben, siger Mette Hjelholt Nielsen, som er viceskoleleder på Bredagerskolen og tovholder på projektet.

De unge er blevet hørt

Sammen med tre pædagoger er Mette Hjelholt Nielsen i fuld gang med at klargøre Klubbens nye lokaler, og de unge er blevet taget med på råd, når det kommer til indretning.

- Der var et meget stort ønske om, at der skulle hænge en masse lyskæder. Og så har der været ønske om et poolbord, og så ville flere af pigerne gerne, at vi lavede noget mad sammen, mens drengene gerne ville lave nogle sportsaktiviteter, siger Lotte Vinther Nielsen, som er pædagog i Klubben.

Der er blevet lyttet til de unges ønsker til indretningen i Klubbens nye lokaler. Et af ønskerne var et poolbord, og det har de unge fået. Foto: Mette Mørk

For de tre pædagoger i Klubben er det vigtigt, at de unge har haft en medindflydelse på, hvad Klubben skal indeholde og tilbyde de unge.

- Vi ser gerne, at de unge bliver en del af det her, og at de føler, at det her er deres klub, siger Tugba Gökce, som også er pædagog i Klubben.

- I de gamle lokaler var det lidt begrænset, hvad vi kunne aktivere de unge med, men her på skolen er der mange flere muligheder. Vi kan både bruge bruge sløjdlokalerne, gymnastiksal og skolekøkkenet til at være aktive i, og det er rigtig fedt, siger hun.

Annonce

Et frirum til bare at være til

Det er gratis at komme i Klubben, og der er ingen forpligtelser til at komme hver aften. Og det er vigtigt, mener Klubbens pædagoger.

- De unge har meget forskellige behov, og nogle af dem er her, fra vi åbner til vi lukker, mens andre bare kommer en halv times tid, og begge dele er lige fint. Vi forsøger at møde de unge, hvor de er. Det vigtigste er, at de hygger sig, mens de er her, og er sociale i den grad, de nu har lyst og overskud til, siger Tugba Gökce.

Selvom der ingen forpligtelser er, skal Klubbens unge stadig tilmelde sig, så pædagogerne kan holde styr på, hvem der kommer, og hvor mange der er med de forskellige aftener.

- Før corona kunne vi godt have 20-30 unge på én aften. Men nu er det mere 10 stykker, der kommer, og det vil vi gerne ændre på, siger Mariann Jensen, som er også er pædagog i Klubben.

Annonce

Godt samarbejde med andre

I forbindelse med flytningen til de nye lokaler vil Klubben ifølge Mette Hjelholt Nielsen samarbejde med både Ung i Vejle og JfS.

- Planen er, at vi skal lave nogle aktiviteter i samarbejde med Ung i Vejle, og vi har også ansat en person fra Ung i Vejle til at være her én aften om ugen og sætte gang i forskellige ting. Vi har også en aftale med JfS om, at de kan låne vores gymnastiksal og vise nogle sportsgrene frem for vores unge. Måske kan det inspirere nogle af dem til at begynde til en sport, siger hun.


Vi forsøger at møde de unge, hvor de er. Det vigtigste er, at de hygger sig, mens de er her, og er sociale i den grad, de nu har lyst og overskud til.

Tugba Gökce, pædagog


Lige nu er Klubben kun for de ældste elever på Bredagerskolen, men ifølge Mette Hjelholt Nielsen vil det måske ændre sig på sigt.

- Vi har snakket med Jelling Friskole om at lave en klub for alle byens unge, men lige nu er det kun vores elever. Vi skal lige i gang i de nye omgivelser, inden vi laver for mange ændringer, siger Mette Hjelholt Nielsen.

Onsdag 11. august klokken 18 åbner Klubben for første gang i de nye lokaler, og det bliver med et brag af en pizzafest, hvor alle skolens elever i udskolingen er velkommen.

Annonce
Annonce
Jelling Ugeavis

Unik biograf får kæmpe opgradering: 'Hvis det regner i en film, vil gæsterne føle, at det også regner på dem i salen'

Annonce
Annonce
Jelling Ugeavis

Boligforening med opråb: Ventelisterne er for lange, og der mangler almene boliger

Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

Jelling Ugeavis

Se billederne: 300 børn gav den gas til skolernes floorballdag:

Jelling Ugeavis

Nej til skæve firkanter og uforståelig symbolik: Vejle Brandvæsens nye logo byder på økse og ild

Jelling Ugeavis

83-årige Ruth mistede sin mand i den værste corona-tid: Hun glæder sig over, at fællesskabet i klubben er vendt tilbage

Jelling Ugeavis

Smag på verden & snak med din nabo

Jelling Ugeavis

Højlund er tilbage i forsamlingshuset:

Jelling Ugeavis

Foredrag med forsker Birgitte Romme Larsen

Jelling Ugeavis

Åbent hus på Jelling Kro

Jelling Ugeavis

Ofringer til de førkristne frugtbarhedsguder

Jelling Ugeavis

Lancering af Kongens Julebryg

Jelling Ugeavis

Gratis WordPress-kursus i Jelling

Egtved Posten

Har du årets store juletræ: Så højt skal det være, og Vejle er gået på jagt

Jelling Ugeavis

Jelling inviterer til Danmarks nordligste folkefest

Jelling Ugeavis

Folk skal mærke fællesskabet: Gormshallen får ny formand

Egtved Posten

Billige busbilletter og bedre boliger: Fem gange ældrerådet har haft indflydelse på vigtige beslutninger i Vejle Kommune

Jelling Ugeavis

Vild natur og lokale kræfter: Ny lokalrådsformand er klar til at kæmpe for nærmiljøet

Jelling Ugeavis

Bliv udvekslingsstudent: Nu kan Jelling Rotary igen sende unge ud i verden

Jelling Ugeavis

Dans skal knytte bånd på tværs: Asylcentret inviterer borgere indenfor i nyt projekt

Jelling Ugeavis

Coronaen gjorde ondt på Klubben: Nye lokaler og lyskæder skal lokke de unge tilbage

Jelling Ugeavis

SuperBrugsen jubler: Stort problem er endelig kommet til livs

Jelling Ugeavis

De udenlandske gæster blev væk: Alligevel blev det en god sommer i Jelling

Annonce