Annonce
Kerteminde Ugeavis

Debat: Skal Fjorden tabe igen?

Arkivfoto: Helle Kryger

Læserbrev: I sagen om Dræby Fed er der navnlig en stor taber. Det er Odense Fjord.

Det fine naturprojekt, som biologer i Kerteminde havde fået udarbejdet og bevilget 11 mil. fra staten til, kan nu ikke gennemføres, da Lindø Port of Odense har købt jorden. Kerteminde Kommune havde på forhånd tilsagn om køb af jorden fra de to jordejere. Men Lindø kom kommunen i forkøbet.

Lindøs direktør, Carsten Aa, forklarer, at Lindø kan have brug for jorden til udvidelse en gang i fremtiden. Derfor købet, forklarer han. Af den stort opsatte artikel i Fyens Stiftstidende. fremgik det også, at jorden allerede nu er bortforpagtet.


Lindø kunne overtage Kertemindes projekt.


Som det er fremgået af flere artikler i Fyens Stiftstidende, har hele sagsforløbet om jordhandlen været en speget affære, som jeg ikke vil kommentere. Det, jeg vil pege på, er den omstændighed, at miljøet i Odense Fjord er sagens virkelig store taber. Kertemindes fine projekt ville have skånet fjorden for mængder af kvælstof, og ikke mindst ville fuglelivet, især vadefuglene, have haft stor fordel af naturforbedringen. Det er et stort tab for miljøet, at Lindø nu stopper projektet.

Der kunne imidlertid være en løsning på det opståede problem. Lindø kunne overtage Kertemindes projekt. I hvert fald dele af det. Jeg tænker især på, at lave område nær fjorden, der skulle være såkaldt sjapvand til gavn for navnlig vadefugle. På den måde kunne Lindø vise god vilje til, at imødekomme Kerteminde Kommune. Lindø har jo belastet Odense Fjord meget. Ikke mindst ved inddragelse af store fjordarealer. Lindø Port of Odense bør nu give noget tilbage til fjordmiljøet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Annonce