Annonce
Kerteminde Ugeavis

Farvel til min barnepige

Hans Petersen sammen med sin barnepige Birthe Lejeune. Privatfoto
Annonce

Birthe Lejeune, født Bringsted, er død.

Tirsdag var jeg til højtidelighed i Paris - dog kun på nettet - sammen med 2000 andre. Det var en bevægende oplevelse. En stor personlighed er gået bort, og et helt liv passerer forbi.

Vort første møde var, da Birthe blev min barnepige. Vi boede på Strandvejen 43. På et billede fra 5. maj 1945 befrielsesdagen sidder jeg i barnevognen foran museet i Langegade med Birthe ved styret og Karen Tvedskov ved siden af og synger i vilden sky - senere fortalt af Birthe.

Kontakten mellem Birthe og min familie var meget tæt og fortsatte også, efter hun i 1948 forlod Kerteminde. Siden dengang har Birthe hvert år været i Kerteminde om sommeren. Det var i slut 40'erne og 50'erne,en stor begivenhed, når Birthe kom fra Paris, og de kom og besøgte os. Det var dengang en ordentlig tur, den første bil var en Renault 4CV. Tænk på datidens veje - og så lille bil, men til Kerteminde skulle hun.

Senere da hun blev gift med Jerome, og børnene kom til, fortsatte kontakten. Der blev også udvekslet mange breve mellem min mor og Birthe, indtil min mor gik bort i 1986.

Min kontakt med Birthe blev derefter mest ved benzintanken eller på værkstedet, og der blev udvekslet mange minder.

2015-2019 nåede jeg at få en del samtaler med Birthe på Sydstranden, når hun ikke var ”optaget”. Hun havde en fantastisk hukommelse og kunne huske mange detaljer fra min tidligste barndom.

Mange tanker går til familien i deres store sorg.

Æret være Birthes minde.

Hans Petersen

Heibergsvej 22

Kerteminde

Privatfoto
Annonce
Annonce
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Sensommerjazz på Anexet

Annonce