Annonce
Kerteminde Ugeavis

Fynsk gårdbutik er - måske - årets bedste i Danmark

Sidste år var Lene Gommesen og Peter Bisgaards gårdbutik, Sybergkvæg, også med i finalen som årets bedste gårdbutik i Danmark. De vandt ikke, men har nu fået en ny chance. Privatfoto
For andet år i streg har fynske Sybergkvæg sikret sig en plads i konkurrencen om at blive Årets Gårdbutik i Danmark. De to andre gårdbutikker i finalen er fra Falster og Sjælland.
Annonce

Hindsholm: - Vi gjorde det - I gjorde det, fastslår Sybergkvæg på sin facebook-side.

Et nåleøje er overvundet, og nu handler det om at komme igennem endnu et, og chancerne er gode.

Efter at have modtaget flere hundrede stemmer fra tilfredse kunder har Sybergkvæg på Hindsholm ved Kerteminde, som drives af Lene Gommesen og Peter Bisgaard, sikret sig en plads i finalen som Årets Gårdbutik. Og det er den eneste gårdbutik fra Fyn, der er videre i finalen. Sybergkvæg er oppe imod Gårdbutikken Marielyst fra Falster og Stengårdens Økologiske Gårdbutik fra Birkerød i Nordsjælland.

Det er internetportalen goforlocal, der gentager successen og for andet år leder efter Danmarks bedste gårdbutikker og lokalproducenter.

Hen over sommeren har de danske forbrugere haft mulighed for at stemme på deres favorit blandt mere end 500 gårdbutikker og lokale producenter over hele landet. Nu er der flere tusinde stemmer talt op, og goforlocal har derfor offentliggjort finalisterne.

Annonce

Awardshow aflyst

Sidste år blev goforlocal-priserne uddelt ved et storstilet awardshow i Vejle Food Innovation House. I år er goforlocal dog nødt til at aflyse det fysiske awardshow på grund af hele covid-19-situationen.


Det er vores mål at gøre gårdbutikker til et reelt alternativ til supermarkederne. Det er jo i virkeligheden tosset at købe blåbær importeret fra Spanien, når man kan købe friskplukkede, danske blåbær lige i nærheden af hvor man bor.

Niels Høegmark, stifter og partner i goforlocal


Dog betyder aflysningen ikke, at den endelig vinder i konkurrencen ikke vil blive udvalgt af et stærkt dommerpanel. I år består dommerpanelet blandt andre af den gastronomiske iværksætter Claus Meyer og detailhandels- og forbrugereksperten Flemming Birch.

Udover de kulinariske kvaliteter vil dommerne i deres udvælgelse lægge vægt på forbrugernes mulighed for og oplevelse ved at købe de lokale varer samt forretningens lokal forankring og engagement. Med prisuddelingen ønsker goforlocal at give et velfortjent skulderklap til alle de gårdbutikker og lokalproducenter, der året rundt brænder for at levere lækre produkter til danskerne.

- Det er vores mål at gøre gårdbutikker til et reelt alternativ til supermarkederne. Det er jo i virkeligheden tosset at købe blåbær importeret fra Spanien, når man kan købe friskplukkede, danske blåbær lige i nærheden af, hvor man bor, siger Niels Høegmark, der er stifter og partner i goforlocal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Ny udstilling i Galleri KiK

Annonce