Annonce
Kerteminde Ugeavis

Fynske Vanessa vil i tennisens top-ti i Danmark

Vanessa Timm vil gøre en forskel for tennissporten i Kerteminde og for Fyns Tennis Union. Privatfoto

Lørdag middag møder jeg den 24-årige tennisspiler Vanessa Timm på tennisbanerne i Kerteminde. Jeg møder hende ikke som tennisspiller, men mens hun sammen med bestyrelsen og andre frivillige er ved at sætte net op og gøre banerne klar.

Vanessa Timm er sidste sommer vendt hjem fra USA fra staten Idaho efter fire år med et fuldt scolarship som tennisspiller på universitetets tennishold. Stærkere både som tennisspiller og i betydningen af de sociale aspekter omkring tennisspil og klubmiljø.

- Jeg trænede cirka 20 timer om uge, og deltog såvel holdmæssigt som individuelt i en række turneringer. Afsluttende med en bachelor i psykologi, fortæller tennisspilleren.

Annonce

Vanessa Timm fortæller med glæde i stemmen om opstarten i Kerteminde Tennisklub.

– Jeg var syv år, da min far Lars Timm og fætter Mads (fodboldspiller, red.) tog mig med ud i klubben. Jeg fik hurtigt styr på ketcher og bolde, og klubben gav mig igennem de første år mod og spilstyrke til at afprøve mit talent i en større klub.

Fruens Bøge blev hjemmebanen i de kommende syv år med træning og kampe. Hun glemte aldrig sin hjemklub, Kerteminde. I alle årene var der kæmpeopbakning fra hjemklubben, og Vanessa Timm var også i alle årene aktiv som træner og hjælper ved arrangementer.

Jeg var syv år, da min far Lars Timm og fætter Mads (fodboldspiller, red.) tog mig med ud i klubben. Jeg fik hurtigt styr på ketcher og bolde, og klubben gav mig igennem de første år mod og spilstyrke til at afprøve mit talent i en større klub.

Vanessa Timm

Tilbage i det fynske og igen med Kerteminde som bopæl er tennisspillet stadig højt prioriteret, og trods skader er det blevet til holdkampe for Fruens Bøge som første single, og såvel ude som inde er Fruens Bøge i 21/22 rykket op i elitedivisionen.

Hun har et vikarjob på specialskolen i Mesinge og vil senere læse kandidat i psykologi.

I løbet af vinteren er Vanessa blevet bestyrelsesmedlem i Kerteminde og i Fyns Tennis Union med et klart mål om at forbedre forholdene for især spillere lige under toppen - alt sammen ud fra et socialt sigte.

Vanessa, du vil de kommende år træne for at være med i top ti herhjemme. Er det foreneligt med dit flotte klubmål?

- I Kerteminde Tennisklub har jeg oplevet en klub med plads til alle. Det vil jeg arbejde for som leder, men også på træningsbanen, som spiller og træner.

- Jeg har helt rigtigt et mål om at spille med i den danske tennis Top-Ti. Som spiller ønsker jeg at være et forbillede for andre spillere - at være den samme person, om jeg taber eller vinder. Egoismen trives i en individuel sport, men for mig er holdfølelsen omkring eget hold, og holdet symboliseret ved klubmiljø, særdeles vigtigt, konkluderer hun og udstråler en vilje til at gøre en forskel som tennisspiller, som træner og en spændende lederfornyelse.

Lørdag den 30. april på tennissportens dag, spiller Vanessa Timm klokken 12 opvisningskamp mod den nykårede U-14 danmarksmester, Sofia Ragus fra Fruens Bøge på banerne ved Skovvej i Kerteminde.

Annonce
Kerteminde Ugeavis

Ladbykongen sætter alle sejl

Annonce
Kerteminde Ugeavis

Forårskoncert med Danmarks Underholdningsorkester

Annonce
Kerteminde Ugeavis

Seebach Band i Munkebo

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Fra Nørrebro til det enkle liv på landet: Familie dyrker giftfrie grøntsager til hele lokalområdet på genboens eng

Kerteminde Ugeavis

Kerteminde Apotek tester hørelsen gratis

Kerteminde Ugeavis

Vellyd på Munkebo Bibliotek

ERHVERV

Bladt-chef om nyt center på Odense Havn: - Man skal være varsom med at kalde noget historisk, men

Kerteminde Ugeavis

Mød Sigurd Barrett ved Torvet i Kerteminde

Kerteminde Ugeavis

Autocamperne kan roligt køre til Kerteminde: Der er intet ulovligt i kommunens udlejning af pladser

Kerteminde Ugeavis

Dorthe og Anne Grete holder fanen højt i Galleri KiK

Kerteminde Ugeavis

Strandfitness på Nordstranden i Kerteminde

Kerteminde Ugeavis

Pelle blev født i Kerteminde

Kerteminde Ugeavis

Great Northern er i centrum for stort show: 800 kan være med til at hylde Dronning Margrethe

Kerteminde Ugeavis

Hvorfor springer direktøren altid i vandet?

Kerteminde Ugeavis

Se video - Lou danser sig ind på særlig uddannelse: Det har kostet adskillige afslag til fester

Annonce