Annonce
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

John Carlsen er glad for at være lidt i gang igen, nu hvor han har åbnet food truck. Foto; Rasmus Henriksen
Mens Restaurant Kerteminde Sejlklub venter på at lukke gæster ind i restauranten igen, sælger restauranten nu takeaway fra en food truck.

Kerteminde: Endnu må restauranter og cafeer ikke åbne og have gæster indenfor. Datoen for, hvornår det sker, er 6. maj, og mens Restaurant Kerteminde Sejlklub venter på at åbne, har restauranten gjort en lille investering og lejet en food truck.

- Vi vil gerne have mulighed for at levere takeaway, og det er ikke praktisk muligt fra vores restaurant. Derfor var vi nødt til at finde en anden måde at gøre det på, forklarer John Carlsen, der sammen med sin kone, Lene Carlsen, overtog forpagtningen af restauranten 1. marts 2019.

- Hvis det skal være muligt at levere mad ud af huset, er restauranten nødt til at have folk ind gennem restauranten, og så står der flere samlet derinde. Derfor er det lettere, at det foregår udenfor, forklarer han.

Annonce

John Carlsen fortæller, at der har været stor interesse for at komme og købe mad ved food trucken, som tilbyder et udpluk fra restaurantens menukort.

- Særligt dagens ret er noget af det, som flere lægger vejen forbi og henter med hjem, fortæller han.

For John Carlsen er det rart at komme lidt i gang igen.

- For det er ikke sjovt, når man er nødt til at lukke sin forretning og ikke har mulighed for at gøre det, man mener, at man er god til, siger han og fortæller, at det også er derfor, at han og hans kone kastede sig over at planlægge at åbne en food truck.

- Vi har talt om det et stykke tid, men det er jo ikke bare lige at kaste sig ud i. Det kræver noget forberedelse, understreger han.

Coronapas er skidt

Indtil videre er 6. maj datoen, hvor Lene og John Carlsen kan se frem til at lukke gæster ind i restauranten igen.


Jeg går ud fra, at når folk kommer til mig, er de voksne nok til at vide, at de ikke har corona, Jeg regner da med, at de tager det ansvar på sig

John Carlsen, Restaurant Kerteminde Sejlklub


Men selv om John Carlsen ser frem til, at han igen kan have spisende gæster i restauranten, synes han også, at de restriktioner, der er - blandt andet med coronapasset, giver en del benspænd for ham.

John og Lene Carlsen har lejet foodtrucken, hvor de nu sælger takeaway fra. Privatfoto

- Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde. Jeg skal til og gå og kontrollere folk. Kommer du ned til mig, skal jeg til at tjekke, om du er testet, eller du har dit, eller du har dat. Jeg mener egentlig ikke, om det er noget, jeg må gøre, forklarer han og tilføjer, at han synes, at han bliver pålagt et arbejde, som han ikke er bemyndiget til.

- Jeg går ud fra, at når folk kommer til mig, er de voksne nok til at vide, at de ikke har corona, Jeg regner da med, at de tager det ansvar på sig.

Annonce

Mangler oplysning

Lige nu planlægger Lene og John Carlsen ikke, at der skal ske noget ekstraordinært, når de igen må åbne. For i virkeligheden frygter de, at den dato, der nu er meldt ud, måske ikke kommer til at holde på sigt.

- Nu kommer der nye variationer af smitten farende, og forlænger statsministeren så nedlukningen, hvor vi har arrangeret en masse ting, er vi på røven - blot for at sige det, som det er, pointerer han og tilføjer, at han synes, at han mangler oplysning.

- Vi får en masse at vide i pressen, men vi får alligevel ikke rigtigt noget at vide. Retningslinjerne for, hvordan vi skal gebærde os, skal vi selv finde ud af. Det mest frustrerende er, at folk kommer til os og spørger, hvordan reglerne er.

- Der bliver kørt politik på Facebook. Der bliver oplyst regler på Facebook. Det er ikke seriøst. Facebook er en god ting, men ikke til sådan noget, og du kan gå ind i to forskellige forretninger, som sælger det samme, men de tolker reglerne forskelligt, mener han.

- Det hænger ikke sammen. Det er lidt, som hvis vi læser Biblen eller Koranen, så har vi også hver vores indgangsvinkel til den, konkluderer han.

- Jeg læser det jo på den måde, der passer mig bedst, men jeg kan jo ikke vide, om politiet står der i morgen og synes, at det skal læses på én anden måde, fastslår John Carlsen frustreret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce