Annonce
Kerteminde Ugeavis

Svineri uden lige: Restauratør frustreret over, at genåbningsdato blev ændret over natten

To gange er Annesofie Melgaards brasserie blevet lukket ned. Nu håber hun, at hun har oplevet det for sidste gang. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal
Annesofie Melgaard er glad for, at hun må åbne sit brasserie helt for gæster 21. april. Dog synes hun ikke, at de vilkår, det kommer til at ske under, er ordentlige og anstændige.

Kerteminde: - Jeg er frustreret, understreger Annesofie Melgaard, der er ejer af brasseriet, Langegade Nr. 2 i Kerteminde.

Du sigter mod skydeskiven, og lige i det øjeblik, du skal til at trykke på aftrækkeren, er der én, der flytter skydeskiven, og det skud, du gjorde klart til, rammer ved siden af.

Det er lidt den følelse, brasserie-ejeren sidder med.

Annonce

For et år siden åbnede hun sin restaurant på Torvet i Kerteminde. Blot få dage efter sin store åbningsdag var hun nødt til at lukke, da hele Danmark lukkede i foråret. I maj kunne hun så igen slå dørene op, men i december lød meldingen til restaurationsejere igen: I må lukke.

Derefter har datoen for, hvornår hun kunne åbne for udendørsservering, været 21. april, mens datoen for indendørsservering blev sat til 6. maj.

Dårlige vilkår

Men natten til fredag blev de datoer, som hun sigtede efter, pludselig slettet i kalenderen af sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og de politikere, han har indgået en aftale med. Nu må der nemlig også godt komme gæster ind i restauranten fra 21. april.


Jeg startede min forretning for et år siden og har haft lukket i et halvt år, og ud fra de vilkår har jeg ikke råd til andet end at lukke op. Lige nu koster det mig også bare ekstra, at det sker på den her måde.

Annesofie Melgaard


- Ud fra de vilkår, jeg havde fået, havde jeg besluttet, at jeg først åbnede den 29. april. Derfor er al min marketing nu forkert. Min vinduespudser er booket forkert, og jeg har hevet personale ind på dage, der ikke kommer til at passe. Der er ikke noget, der er rigtigt.

- Nu har jeg under en uge til at blive klar. Så pludselig blev det en hastesag. Vi har snart en regering, der ikke kan finde ud af åbningsforhold til os, som er reelle og ordentlige. Det gør mig gal og frustreret.

- Men selvfølgelig er jeg glad. Jeg skal jo være glad, for nu kommer der gang i min forretning, understreger hun og tilføjer, at hun glæder sig meget til at se sine gæster igen.

- Men måden, vi skal åbne på, synes jeg, er svineri uden lige. Vi får nogle vilkår, som vi skal åbne på, der ikke er ordentlige og anstændige.

Annesofie Melgaard udskyder ikke sin åbning nogle dage, selv om det var en mulighed.

-  Jeg startede min forretning for et år siden og har haft lukket i et halvt år, og ud fra de vilkår har jeg ikke råd til andet end at lukke op. Lige nu koster det mig også bare ekstra, at det sker på den her måde, siger hun og fortæller, at hun allerede har kastet en del penge i annoncer, som ikke kan bruges nu.

- Jeg forventer, at det er sidste gang, at regeringen har lukket os ned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde Ugeavis

Restaurant investerer i food truck og frygter genåbning i maj: - Det forventes jo, at jeg skal til at stå og gøre politiets arbejde

Kerteminde Ugeavis

Se video - Henrik fra Langeskov er danmarksmester og mad-missionær: Han vil lære dig at elske italienernes fattigmandsspise

Annonce