Annonce
Ugeavisen Kolding

Ønsker om vandskibane ved Marina Syd i Kolding

Mac Hoffmann drømmer om at få en kabelpark til Kolding, så han kan dyrke sin passion for vandski på en nem måde.

Kolding Turistforening inviterer til netværksmøde om aktiviteter og oplevelser på fjorden tirsdag 5. maj. Her vil Mac Hoffmann fortælle om mulighederne for at etablere en elektrisk kabelpark til vandski og wakeboard i området ud for Marina Syd.

Annonce

Igennem tre år har den lokale Mac Hoffmann leget med planerne om at etablere en elektrisk kabelpark, som bruges til at stå på vandski og wakeboard, i Kolding.

- Jeg har altid været vild med al vandsport og dyrker både vandski og windsurfing. Jeg hørte om fænomenet elektrisk kabelpark - som er totalt lydløs og miljøvenlig - første gang for over 10 år siden, og for tre år siden begyndte jeg at undersøge mulighederne for at lave sådan en bane her i Kolding området fortæller Mac Hoffmann.

Der er allerede tre kabelparker her i landet - en i København, Hvide Sande og en mindre i Aalborg - og flere er på vej.

- Det er jo en dyr og besværlig sag at stå på wakeboard og vandski, for man skal både have udstyr og en speedbåd til rådighed. Men med en kabelpark bliver sporten tilgængelig for alle, for man kan leje udstyret og så er det ellers bare at komme ud på vandet - og man kan have omkring 10 - 12 løbere på banen af gangen - og forbruget af energi er en brøkdel af hvad det er efter en båd. Der er omkring 150 baner i Europa.

Mac Hoffmann har prøvet mere end 10 forskellige kabelparker rundt om i Europa, og han tager ofte sine børn og venner med til Hvide Sande eller Tyskland, for at lege på vandet.

Marina Syd er et godt sted

Mac Hoffmann havde først planer om at etablere en kabelpark i en sø eller en nedlagt grusgrav, men det projekt har ikke været realiserbart og derfor har han nu kig på Kolding Fjord.

- Kystdirektoratet har netop udgivet et cirkulære der beskriver kravene til en ansøgning om at lave en kabelpark på åbent vand, så de ved, at det er noget der kommer mere af. Vores naboby Vejle er allerede godt i gang og Vejle byråd har kort før årsskiftet bevilget 200.000 kr. til en undersøgelse af, hvor en kabelpark kan placeres i Vejle Fjord, så jeg synes, at vi skal se at komme i gang her i Kolding.

Der er allerede oprettet en Facebook-side til at støtte op om det lokale projekt og Mac Hoffmann håber, at den kan være samlingsstedet for alle sympatisører af projektet. Samtidig forventer han, at en kabelpark i Kolding skal drives af en forening eller en klub.

- Jeg har tegninger og det hele liggende klar, så det er sådan set bare at komme i gang, smiler Mac Hoffmann.

Han har arbejdet med flere forskellige placeringer af banen, men er kommet frem til, at området lige øst for Marina Syd virker fornuftig . Her er der gode adgangsforhold, og banen vil ikke umiddelbart genere hverken sejlere, fiskere eller beboere - men alle skal alle skal naturligvis høres i den proces der vil følge.

Møde om fjorden

Planen om at lave en kabelpark vil blive præsenteret ved turistforeningens netværksmøde tirsdag 5. maj fra kl. 17 til 18 og ideen har allerede opbakning fra foreningens formand Søren Madsen.

- Turistforeningen vil gerne facilitere dialogen om det her projekt og andre i samme stil, for det ville være super for Koldings turisme og lokalbefolkning, hvis vi kunne få sådan en bane til byen, siger Søren Madsen.

Man tilmelder sig mødet på am@visitkolding.dk.

Sådan kunne en kabelbane placeres ved Marina Syd, som i følge Mac Hoffmann er det helt rigtige sted, da der er nem adgang, gode parkeringsforhold og banen ikke vil genere hverken sejlere, windsurfere eller erhverstrafik til og fra havnen.
Sådan kunne en kabelbane placeres ved Marina Syd, som i følge Mac Hoffmann er det helt rigtige sted, da der er nem adgang, gode parkeringsforhold og banen ikke vil genere hverken sejlere, windsurfere eller erhverstrafik til og fra havnen.

Kabelpark

En kabelpark er en bane på vandet, hvor man kan dyrke vandski og wakeboard. Banen består af nogle tårne, som holder en stålwire i 8 meters højde, der kører rundt. Via et kabel til wiren kan man trække op til 10 - 12 løbere rundt på banen og på den måde stå på wakeboard eller vandski. Der kan være forhindringer undervejs, som man kan bruge til at lave tricks på. Der afholdes både DM, EM og VM i wakeboard - og sporten er potentielt en fremtidig OL sport.

Man kan læse mere om projektet på Facebooksiden: Kabelpark/Vandskibane til Kolding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce