Annonce
Ugeavisen Kolding

Bekymring blandt byens restauratører: Nogle steder er rigtig hårdt ramt

Thomas Lunderskov er formand for Kolding Hotelvært- og restauratørforening, som Gitte Ravn også sidder i bestyrelsen for. Foto: Steffen Nielsen
Kolding Hotel- og Restauratørforening opfordrer til at støtte op om byens spisesteder ved at gå ud og spise i hverdagene eller bestille take-away.
Annonce

Kolding: Hos byens restauratører mærker man i disse uger, at covid-19 for alvor har sat kløerne i Koldings befolkning.

Selskaber bliver i et væk aflyst, ombooket eller ændret til mad ud af huset. Men samtidig er viljen til at støtte de lokale spisesteder intakt, og derfor kommer der også løbende nye bookinger. Faktisk melder de fleste restaurationer om fuldt hus i weekenderne, mens man godt kunne bruge lidt flere besøg i hverdagene fra mandag til torsdag. Sådan lyder opfordringen i hvert fald fra Gitte Ravn, der sammen med sin mand driver Restaurant Admiralen i Toldbodgade.

- Folk vil gerne støtte og kommer i mindre grupper. Og vi har ikke oplevet problemer med at få gæsterne til at bruge mundbind, spritte af og holde afstand. Men vi mærker også tydeligt, at corona accelererer her i Kolding, for det ene øjeblik bestiller folk bord, og det næste øjeblik afbestiller de igen.

Som andre spisesteder har Admiralen haft en travl sommer med mange gæster, men sådan bliver julefrokostsæsonen ikke i år. Og det giver dybe panderynker hos Kolding Hotelvært- og Restauratørforening.

- Nogle steder er rigtig hårdt ramt lige nu, fordi de normalt har store selskaber. Og de kommer ikke denne jul, forklarer foreningens formand Thomas Lunderskov.

Hans bekymring for, hvorvidt alle byens nuværende spisesteder formår at klare sig gennem coronakrisen, deles af Gitte Ravn, der er medlem af foreningens bestyrelse.

- Kolding har udviklet sig rigtig positivt på madfronten de seneste år. Vi er med til at skabe en flot by med mange valgmuligheder, så jeg vil være ked af at måtte undvære nogle af dem, men jeg er bekymret - især i forhold til de unge og nystartede, siger hun.

Annonce

Hold reglerne

Ingen af dem tror på, at det nuværende forsamlingsforbud på 10 personer bliver lempet julen over. Og derfor lyder opfordringen til gæsterne, at man ikke skal forsøge at presse restauratørerne til at omgås forbuddet.

- Lad være med at prøve restauranternes grænser af og bede dem være kreative, så man fx deler et selskab på to borde af 10 personer. Det duer ikke, og vi risikerer at blive lukket helt, hvis vi bøjer reglerne, og så går det ud over hele branchen, lyder det fra Thomas Lunderskov.


Kolding har udviklet sig rigtig positivt på madfronten de seneste år. Vi er med til at skabe en flot by med mange valgmuligheder, så jeg vil være ked af at måtte undvære nogle af dem, men jeg er bekymret - især i forhold til de unge og nystartede.

Gitte Ravn, Restaurant Admiralen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

En anbefaling

Annonce