Annonce
Læserbrev

Brug for en styrket indsats

Annonce

Læserbrev: Ensomhed, angst og depression blandt ældre, unge og udsatte er blevet forstærket under coronakrisen. Vi har allerede en række indgange og tilbud i Kolding kommune, men der er brug for en styrket indsats på området. Området står mig nært, og som en del af den økonomiske genopretningsplan for Kolding kommune blev dette området desværre også ramt af besparelser. Siden har jeg haft temaet på dagsordenen i Social- og Sundhedsudvalget for at få en grundig gennemgang og overblik over, hvilke tilbud vi har i kommunen.

De menneskelige omkostninger forbundet med angst og depression er store. Ifølge Psykiatrifonden medfører angst store menneskelige lidelser. Mange kan ikke gennemføre en uddannelse eller være på arbejdsmarkedet og bliver derfor socialt isolerede. Angst præger ikke kun den enkelte men også de nære relationer – og det kan ødelægge hele familier.

Jeg vil derfor arbejde på, at vi til budgetforhandlerne 2021 finder penge til et nyt angst tilbud, der kan bidrage til de øvrige tilbud. Vi har stor succes med tilbuddene ”borger til borger” og ”ligevægt”, her er vores erfaringer, at det er i fællesskab vi udvikler vores kompetencer. Disse erfaringer skal bruges. Tilbuddet skal sikre at dem der rammes af angst, kan lære at mestre eget liv igen, så de igen kan føre et selvstændigt og meningsfuldt liv. Tilbuddet skal kunne skabe rammen for at den enkelte styrker sit mentale helbred og heraf påbegynde, fastholde eller tilbagevenden til uddannelse og arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce