Annonce
Ugeavisen Kolding

City Kolding modtager 300.000 kroner til at skabe liv i midtbyen: Vi er klar til at give maks gas, når vi må igen

Helt præcist hvilke arrangementer, der skal skabe liv i midtbyen i år, er endnu uvist. Men både borgmester og cityforening håber og tror, at det vil kunne lade sig gøre at lave et storskærmsarrangement i forbindelse med EM i fodbold. Billedet er fra den seneste VM-slutrunde, hvor man holdt et lignende arrangement på Akseltorv. Arkivfoto: Søren Gylling
Hvad pengene fra den årlige Liv i city-pulje skal bruges til vides ikke endnu, men håbet er blandt andet at kunne lave storskærmsarrangementer i forbindelse med EM i fodbold og en stor fest, når den nyrenoverede Borchs Gård åbner.

Kolding: For første gang nogensinde har citychef Mette Schumacher indledt et nyt år uden den sædvanlige aktivitetskalender med overblik over årets mange begivenheder i Kolding.

Der er nemlig endnu ikke planlagt noget som helst i 2021.

Men det kommer, lover citychefen, som netop på et møde i Kolding Kommunes økonomiudvalg har fået tilsagn om 321.000 kroner fra den kommunale Liv i city-pulje.

Hvor ansøgningen om de mange penge normalt kræver detaljerede budgetter, så har cityforeningen i år lavet en såkaldt blank ansøgning uden nogen øremærkning af midlerne. Det er ganske enkelt for svært at forudse, hvad der kan lade sig gøre i 2021.

- Så vi har aftalt med dem, at når de kan starte op, skal den have fuld gas med aktiviteter. Og så skal de selvfølgelig rapportere tilbage om, hvad de har brugt pengene til bagefter. Vi håber, at butikker og spisesteder snart kan åbne, men vi skal nok hen omkring sommer, før vi for alvor kan mødes igen, og det ser vi selvfølgelig alle sammen frem til, siger borgmester og formand for økonomiudvalget Jørn Pedersen (V).

Annonce

Får maks gas

Citychef Mette Schumacher tør ikke spå om præcist, hvornår der er mulighed for at lave arrangementer, der samler folk i midtbyen.

- Men lige så snart vi må, så gør vi noget, og så giver vi den maks gas. Det ser ud til at flere bliver hjemme og holder sommerferie i år, og jeg ved, at med vores nye samarbejde med egnsteatret (som sammen med City Kolding råder over en  bylivspulje på yderligere en million, red.), så kommer vi til at give den gas igen i år, men lige præcis hvordan kan jeg simpelthen ikke fortælle, for det giver ikke mening at booke noget endnu, siger Mette Schumacher.

En af de ting, som, der dog forhåbentligt bliver mulighed for at bruge penge på, er et storskærmsarrangement i forbindelse med EM i fodbold, og så regner citychefen med at kunne lave en stor fest i forbindelse med indvielsen af en nyrenoveret Borchs Gård til sommer.

Ud over City Kolding har også Musik Kolding fået del i Liv i city-puljen i form af 304.000 kroner til Sommer ved søen, Grøn koncert, Stella Polaris og Opera på Skamling. Derudover er der sat 75.000 kroner af til det nyoprettede bymidteforum til udvikling af midtbyens kvarterer.


Det ser ud til at flere bliver hjemme og holder sommerferie i år, og jeg ved, at med vores nye samarbejde med egnsteatret (som sammen med City Kolding råder over en bylivspulje på yderligere en million, red.), så kommer vi til at give den gas.

Mette Schumacher, citychef
Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce