Annonce
Ugeavisen Kolding

De frivillige: Mie og Rita er blevet mere end motionsvenner

Mie Nyholm Bull har været frivillig gennem fem år og nyder at have med mennesker at gøre i sit frivillige arbejde. Foto: Benedikte C. Rasmussen

I serien 'De Frivillige' møder Ugeavisen Kolding en række unge mennesker, der brænder for at gøre en forskel gennem deres frivillighed. Læs her, hvordan et helt specielt bånd blev bygget mellem 23-årige Mie Bull og den 40 år ældre Rita, da Mie blev Ritas motionsven.

Annonce

Kolding: Mens de jævnaldrende veninder i gymnasiet gik på café og i fitness, brugte Mie Bull fra Kolding gerne sine weekender på at skubbe den 40 år ældre Rita på tur i hendes køresol. For fem år siden meldte Mie sig nemlig som motionsven gennem Frivillig Kolding. Det indebar, at hun en gang om ugen skulle ud og gå en tur med et ældre menneske. Således mødte hun gangbesværede Rita, som Mie begyndte at tage med ud for at nyde den friske luft på deres ugentlige gåture.

- Det var tilfældigt, at det lige netop blev Rita, jeg fik tildelt som motionsven. Men det kunne ikke have været et bedre match, fortæller Mie med smil op til begge ører. Et smil som Rita altid kunne få frem hos Mie på hendes ugentlige besøg.

- Hver gang jeg kom hos Rita, blev jeg bare så glad for at mærke, hvor meget hun satte pris på mit selskab. Taknemmeligheden strålede bare i hendes øjne, og jeg følte mig virkelig værdsat.

Det frivillige arbejde hjælper mig med at spore mig ind på, hvilken form for socialt arbejde, jeg gerne vil beskæftige mig med.

- Mie Bull, frivillig i Sunday Girls Club

Mie Bull og frivilligheden

Mie Nyholm Bull er 23 år og bor i Kolding. Hun blev student i 2015 og holder nu sit fjerde sabbatår. I hverdagen arbejder Mie som pædagogmedhjælper i Pinjekernens Børnehus, og er derudover frivillig i pigeklubben Sunday Girls Club den sidste søndag i hver måned. Tidligere var Mie motionsven gennem fire år for den 40 år ældre gangbesværede Rita.

Sunday Girls Club er en hyggeklub for piger fra sjette til niende klasse i Kolding Kommune. Klubben er oprettet af Ungdommens Røde Kors i Kolding, og selvom alle piger er velkomne i klubben, er den særligt målrettet piger, der har det svært. Hos Sunday Girl Club møder pigerne et fællesskab, hvor der er plads til at være sig selv, og til at dyrke ren tøsehygge.

Mie og Rita har opbygget et helt særligt venskab gennem de fire år, hvor Mie har været frivillig motionsven for gangbesværede Rita. Foto: Privat.
Annonce

Fra motionsven til tæt veninde

Gåturene blev hurtigt til lange snakke over utallige kopper te i Ritas dagligstue. På samme tid som porcelænskoppen blev fyldt af varm te, hver gang Mie trådte ind over Ritas dørtærskel, blev Mies hjerte fyldt af glæde over det specielle venskab, som hun og Rita havde bygget op trods 40 års aldersforskel.

- Vi fandt ud af, at vi havde enormt meget tilfælles, og at vi har mange af de samme værdier. Vi har begge haft alvorlig sygdom i familien, og jeg følte virkelig, at Rita lyttede og forstod mig. Noget af det bedste ved vores forhold er, at vi både kan snakke om alvorlige ting men også grine helt vildt sammen.

Det er nu fire år siden, at Mie mødte Rita for første gang. De to kender nu hinanden ud og ind, og den store aldersforskel er kun en fordel i venskabet, fortæller Mie.

- Jeg tænker slet ikke over, at hun er så meget ældre end jeg, når vi er sammen. Men det har lært mig enormt meget, at Rita er et helt andet sted i livet. Det har givet mig nogle helt nye synspunkter på rigtig mange ting.

Annonce

Gav ikke slip i frivilligheden

For halvandet år siden stoppede Mie som frivillig motionsven. Det betød dog ikke, at hun og Rita stoppede med at mødes.

- Jeg ser stadig Rita ofte, nu ses vi bare på vores eget initiativ, og ikke længere igennem det frivillige arbejde.

Frivilligheden har Mie dog ikke givet slip på. Hun er nu skiftet til en noget yngre aldersgruppe, da hun er frivillig i pigeklubben 'Sunday Girls Club'. Klubben er for piger fra sjette til niende klasse i Kolding Kommune og stiftet af Ungdommens Røde Kors. Ud over Mie består det frivillige hold af fire andre unge. Sammen skaber de rammerne for pigeklubben, der giver plads til både hygge, grin og tøsesladder på tværs af alder, etnicitet og social baggrund.

- Nu har jeg jo prøvet at arbejde med ældre mennesker, så jeg ville gerne prøve at arbejde med børn, fortæller Mie, der lige nu holder sit fjerde sabbatår, hvor hun ud over det frivillige arbejde er ansat som pædagogmedhjælper i Pinjevejens Børnehus.

- Jeg er sikker på, at jeg gerne vil tage en uddannelse, der giver adgang til at arbejde med mennesker. Det frivillige arbejde hjælper mig med at spore mig ind på, hvilken form for socialt arbejde, jeg gerne vil beskæftige mig med.

Det har givet Mie så meget at være frivillig, både som motionsven og i pigeklubben, at hun råder alle med den mindste lyst til at give det et skud.

- Som udgangspunkt kan alle være frivillige. Bare spring ud i det. Det er jo ikke sikkert, at man lige finder sin hylde i det første frivillige arbejde, man prøver. Men så er det bestemt ingen skam at melde fra igen, slutter Mie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce