Annonce
Ugeavisen Kolding

De holder kroppen i gang under coronakrisen: Træner udendørs i små hold

Træningen er rykket ud i naturen under coronakrisen. Vibeke Ejersbo (t.h.) fra House of Pilates tilbyder hver dag træning på små hold med mindre end 10 deltagere i det fri. Denne dag foregik træningen i det grønne område bag Park Hallen.
- Det her betyder også meget for mig. Jeg får en rytme, fordi jeg kommer op og i gang. Det er vigtigt at fastholde sin hverdag så meget som muligt. At spise som man plejer, og træne som man plejer i det omfang, det kan lade sig gøre, siger pilatesinstruktør Vibeke Ejersbo.

Kolding: - Kom med mig, vi skal den her vej, vi skal være et nyt sted i dag, råber Vibeke Ejesbo, så de syv fremmødte kan høre hende, selvom de står langt fra hinanden. Det er overskyet, blæsende, koldt og småregn, men det kan ikke tage humøret fra den lille gruppe kvinder, som går afsted med raske skridt.

Alle er klædt i varmt træningstøj, for de er mødt op til morgentræning med House of Pilates, som i disse uger har lukket og i stedet tilbyder udendørs træning for små hold med maksimalt ni deltagere. Der er et hold hver morgen og eftermiddag, og i alt skønner Vibeke Ejersbo, at det er en fast kerne på cirka 20 deltagere, som fylder holdene ud.

Hidtil har de benyttet sig af de udendørs træningsredskaber i det grønne område bag Park Hallen, men de er blevet spærret af på grund af fare for smitte med coronavirus. Derfor er træningen denne morgen flyttet til klimapavillonen og stistystemet omkring søen lige ved siden af.

- Nu kan I løbe en tur rundt på stien, mens jeg går ud og gør posterne klar, råber Vibeke, og skynder sig afsted mod et bord-bænke sæt.

- Jeg startede op med det her udendørstræning lige så snart, jeg måtte lukke mit pilatesstudie. Mine medlemmer vi jo gerne træne, så det er vigtigt for mig, at tilbyde dem et alternativ.

Og det er blevet taget godt imod. Hun tillader ikke mere end ni deltagere pr. hold, og der møder typisk seks til otte op pr. gang.

- Det betyder meget for kroppen at blive holdt i gang, for en måned er lang tid uden træning. Så at få trænet bare lidt er vigtigt. Det sociale i det betyder også meget. Jeg har medlemmer, der bor alene og ikke arbejder i øjeblikket, så her får de lige hilst på og snakket med andre.

Vibeke Ejersbo

Annonce

En vigtig rutine

Efter løbeturen går holdet rundt til de forskellige poster, hvor Vibeke viser, hvilke øvelser de skal lave.

- Her gælder det om at komme godt op med benet og holde balancen, forklarer hun ude på en smal gangbro, mens hun foroverbøjet demonstrerer øvelsen for baller og lår.

Herefter fordeler deltagerne sig, så de maksimalt er to ved hver post. Alle har handsker på, så de minimerer risikoen for at smitte hinanden. Vibeke går rundt og kigger og retter - som hun plejer at gøre, når der trænes i studiet.

- Det betyder meget for kroppen at blive holdt i gang, for en måned er lang tid uden træning. Så at få trænet bare lidt er vigtigt. Det sociale i det betyder også meget. Jeg har medlemmer, der bor alene og ikke arbejder i øjeblikket, så her får de lige hilst på og snakket med andre, siger Vibeke.

Også for hende selv er det rart at kunne holde fast i en flig af hverdagen trods coronakrisen.

- Det her betyder også meget for mig. Jeg får en rytme, fordi jeg kommer op og i gang. Det er vigtigt at fastholde sin hverdag så meget som muligt. At spise som man plejer, og træne som man plejer i det omfang, det kan lade sig gøre.

Annonce

Nye muligheder

Foruden den daglige udendørs træning lægger Vibeke også forslag til øvelser på sin instragramprofil. Og snart håber hun at kunne tilbyde online-hold, hvor man kan træne sammen med andre hjemme fra stuen.

- Sådan noget her kan også åbne nye muligheder. Det skal man ikke glemme, selvom det er en dum situation for mange. Flere af mine deltagere har sagt, at de kommer til at savne den her udendørs træning, når vi på et tidspunkt må rykke ind igen, så derfor overvejer jeg, om det skal være et fast tilbud med udendørs hold et par gange om måneden, siger Vibeke Ejersbo.

Tip til træning

Man kan finde mere inspiration til træning fra House of Pilates på:

www.facebook.com/houseofpilateskolding.

https://www.instagram.com/houseofpilateskolding.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce