Annonce
Læserbrev

Debat: Tilskud og private pasningsordninger

Annonce

Læserbrev: Casper Ørndrup Wullf skriver i et læserbrev, at kommunen skærer i åbningstiden i kommunens daginstitutioner samt i tilskuddet til forældre, der vælger at gøre brug af private pasningsordninger.

Dette giver mig naturligvis en anledning til at redegøre for, hvorfor et flertal i byrådet har valgt at gøre netop dette.

Tilskuddet til forældre, der vælger private pasningsordninger, skal ifølge loven udføre mindst 75 % af nettoudgiften til den billigste kommunale dagtilbudsplads. Desværre har man i Kolding Kommune fejlagtigt beregnet tilskuddet ud fra bruttoudgiften. En regnefejl som har medført, at kommunen hver måned har udbetalt omkring 2.100,- for meget til samtlige forældre, der har valgt privat pasning. Det er knap 6 mio. kr. om året, som der kunne være gået til det samlede børneområde i stedet.

Jeg anerkender, at det udfordrer de private pasningsordninger i forhold til deres prisniveau, men vi kan ikke forære penge til udvalgte forældre, samtidig med at vi sparer massivt på det samlede område.

I forhold til de reducerede åbningstider vil nogle forældre fra næste år være udfordret med at nå at hente og bringe deres børn indenfor institutionens åbningstider. "Hvorfor tænker I ikke på forældrene?" har flere spurgt mig. "Fordi vi har tænkt på børnene" er svaret. Hvis vi havde fastholdt de nuværende åbningstider, så havde vi i stedet skulle spare 5 mio. kr. på de varme hænder, der er hos vores børn hver eneste dag ude i institutionerne. Ville det være bedre?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce