Annonce
Ugeavisen Kolding

Efter ny parkeringsordning: Flere bruger de gratis pladser - men de betalte er stadig populære

I foråret 2019 blev en række af midtbyens parkeringsautomater taget ned, fordi fem af ni betalte parkeringspladser blev gjort gratis og tidsbegrænset. Siden er trafikken steget på de pladser, der er gjort gratis. Arkivfoto: Casper Vagner Christensen
En evaluering af midtbyens nye parkeringsstruktur viser, at trafikken er steget til de p-pladser, der er gået fra betaling til gratis og tidsbegrænset.

Kolding: Da fem af midtbyens ni betalte parkeringspladser for halvandet år siden blev gjort gratis, gav det koldingenserne en række nye vaner.

En analyse fra Kolding Kommune viser nemlig, at de nye regler blandt andet har haft betydning for, hvor meget vi bruger de nu gratis pladser. Især er der flere, der parkerer på Sneglen foran biblioteket, ved Slotssøen, på Riberdyb og på Behrensvej bag biblioteket.

På Sneglen blev der for eksempel målt 40 procent flere ind- og udkørsler, og på Riberdyb kørte 10 procent flere ind og ud af pladsen.

I forbindelse med den nye ordning blev prisen for at parkere på de tilbageværende betalingsparkeringspladser sat op fra 10 kroner til 15 kroner. Det har dog ikke fået os til at droppe de mest centrale parkeringspladser. Således er der stadig fyldt op på pladserne Borchs Gård og Ny Vestergade.

Til gengæld er mængden af parkerede biler faldet på de to øvrige betalingspladser Låsbybanke og Hyrdestræde, viser kommunens optælling, som er lavet i ugerne 45 og 46 i 2018 og 2019 - det vil sige umiddelbart før og umiddelbart efter den nye ordning blev sat i søen.

Snyder med skiverne

Generelt har det nye parkeringssystem fungeret godt, konkluderer analysen, hvor man kan læse, at Kolding Kommune har fået færre henvendelser fra byens billister end forventet.

En enkelt udfordring bliver dog fremhævet: Kommunens parkeringsvagter oplever, at der er problemer med folk, der vender tilbage til bilen og stiller parkeringsskiven igen eller flytter bilen få båse. Det er især et problem ved OK-Klubben, Nytorv, Midtgården og Riberdyb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce