Annonce
Ugeavisen Kolding

Erik har holdt sommerferie på den samme campingplads i Italien i mere end 20 år: I år bliver familien i Danmark

Erik Holdt Nielsen er holdleder i Legeparken i Kolding og møder mange turister via sit job. Han anbefaler dem næsten altid at tage en tur på Koldinghus, når de er færdige med at gå på opdagelse i Legeparkens mange forskellige tilbud. Foto: Louise Lauritsen
Som holdleder i Legeparken har Erik Holdt Nielsen dagligt kontakt til turister, som er begejstrede over parkens mange gratis tilbud. Selv holder han af campingferie og plejer at køre til Italien, men sådan bliver det ikke i år.
Annonce

Kolding: - Når vi finder et godt sted, så vil vi gerne retur, fortæller Erik Holdt Nielsen, der til hverdag arbejder som holdleder i Legeparken, hvor hans fornemmeste opgave er at tage sig godt af parkens gæster og motivere de unge mennesker, han har i nyttejob, til at starte job eller uddannelse.

Men når ferietiden melder sig, så er det campinglivet, som trækker i Erik og hans hustru Susanne. De har egen campingvogn, og om sommeren går turen ned gennem Europa til en campingplads i Norditalien lidt uden for Venedig. Her har parret camperet hver sommer siden 1999.

- Det var nogle venner, som tog os med til pladsen første gang, og så har vi været der hvert år lige siden. På nær 2005, husker Erik.

De nu voksne børn er også selv begyndt at komme med deres børn på campingpladsen, som drives af et par italienske brødre.

- Det er et lille sted. Vi får et kram ved ankomst, her er man ikke bare et nummer. Man føler, nu er man kommet hjem. Vi får også julekort fra dem.


Det er et lille sted. Vi får et kram ved ankomst, her er man ikke bare et nummer. Man føler, nu er man kommet hjem. Vi får også julekort fra dem.

Erik Holdt Nielsen


Men i år skal Erik og Susanne ikke gense den Italienske kyst. I stedet bliver sommerferien tilbragt herhjemme.

- Her er også mange skønne steder, men går alt vel, så er planen at vende retur til Italien næste år. Vi har allerede booket plads, afslører Erik.

Annonce

Skiftede branche

Erik er oprindeligt uddannet værktøjsmager og arbejdede som sådan i mange år, ind til hans arbejdsplads lukkede. I stedet fik han chancen for at skifte spor og kom for 11 år siden til Legeparken som holdleder. Her skal han sørge for at motivere de unge mennesker, som er med til at vedligeholde parkens mange huse og legeredskaber, til at komme videre i uddannelse eller job.

- Vi får mange gode snakke med de unge, og sommetider stoler de så meget på os, at vi får deres historie. Det er ikke alle, der har haft det lige let.

Derfor er Erik også ekstra stolt, når det lykkes at lede de unge videre.

- De kan være her i 13 uger, men mange stopper før, fordi de skal i gang med noget andet. Så vi har mange gode historier.

Især bliver han glad, når nogle af de unge senere besøger Legeparken med deres egne børn.

Annonce

100.000 gæster

Legeparken i Kolding har hvert år besøg af ca. 100.000 gæster, og af dem er rigtig mange turister.

- Jeg kan både begå mig på tysk og engelsk, så jeg taler gerne med turisterne og svarer på deres spørgsmål.

Typisk bliver gæsterne det meste af en dag, og fælles for dem alle er, at de er benovede over, at Kolding har et gratis tilbud som Legeparken.

Erik Holdt Nielsen

61 år, bor i Bramdrupdam med sin hustru Susanne.

Parret har to voksne sønner og tre børnebørn.

Udlært værktøjsmager og arbejdede i mange år på fabrik i Fredericia.

Blev for 11 år siden ansat som værkstedsfaglig holdleder i Legeparken.

Hans job er at motivere unge i nyttejob til at tage en uddannelse.

Derudover er han med til drift og vedligehold af Legeparken.

Spiller håndbold og badminton og har gennem mange år været i bestyrelsen for BGIF Håndbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce