Annonce
Ugeavisen Kolding

Flere blokke solgt i udsat boligområde i Kolding: Bygninger skal rives ned og beboere genhuses

Fire blokke i Skovparken i Kolding skal sælges fra til privat investor og dermed omdannes fra almene boliger og til private boliger. Det betyder, at mindst 25 lejligheder bliver revet ned, og hele området kommer til at blive forandret en del de kommende år. Arkivfoto: Mette Mørk
Der kommer til at ske store forandringer i det udsatte boligområde Skovparken i Kolding som led i planerne om at komme af regeringens ghettoliste.

Kolding: Fire blokke i det udsatte boligområde i Skovparken i Kolding skal sælges til en privat investor i starten af 2022. Det står klart efter et orienteringsmøde afholdt af boligforeningen i området torsdag aften.

Det betyder blandt andet, at mindst 25 lejligheder skal rives ned, og at der fremover skal være en bedre kombination mellem almene og privatudlejede boliger i området.

Beslutningen sker som led i en målrettet strategi for bekæmpelse af Danmarks ghettoer - dem er der lige nu 15 af, hvoraf Skovparken/Skovvejen er den eneste i Kolding Kommune.

Annonce

Skovparken slipper billigt

Per Nielsen, direktør i det almene boligselskab Bovia og som også har en afdeling i Skovparken, var med til informationsmødet torsdag aften.

- Det er en stor besked til de mange, som bor her i Skovparken-området, og det er klart, at det vækker følelser, fordi det er folks hjem, vi har berører. Der vil være mellem 25 og 30 lejligheder, som lige nu står til at forsvinde, og her skal vi selvfølgelig have genhuset de beboere, hvis de ønsker det, fortæller Per Nielsen og tilføjer:

- Hvad angår nedrivning, så slipper området ganske billigt. Det er kun fire blokke, som forventes at blive solgt fra, så det er ikke sådan, at hele området vil se helt anderledes ud, end det gør i dag. I alt der det kun fire procent af det samlede boligareal, som berøres af en egentlig nedrivning, siger han.

Annonce

Skal gøres ældrevenlig og ungdomsparat

De fleste boliger bliver derfor bevaret som i dag, men med fysiske forbedringer, oplyser boligselskabet. Der bliver dog tale om, at nogle skal omdannes til ældreboliger, nogle til såkaldte tilgængelighedsboliger med elevatorer og niveau-fri adgang - det kunne eksempelvis være til seniorbofællesskaber.

Der bliver også udbudt ungdomsboliger i nær fremtid og nogle til toetagers boliger.
Bovia-direktøren kan ikke oplyse, hvem den private investor er, men at investoren også får byggeretten på det grønne område imellem blokkene.

I skrivende stund er der omkring 20 ledige boliger i området, som kan komme til at indgå som led i den genhusningsplan, som skal laves.

Hverken beboere eller besøgende i Skovparken skal forvente, at gravemaskinerne rykker ind lige med det samme og ændrer området fundamentalt. Bovias direktør forventer, at når man medregner udbudsrunde og godkendelser af de endelige planer, vil der tidligst ske noget om små to år.

Skovparken/ Skovvejen i Kolding

  • Boligselskabet Kolding, Boligkontoret Danmark, AAB Kolding, Bovia og Kolding Kommune har i samarbejde lavet en strategisk udviklingsplan for Skovparken og Skovvejen.
  • Den blev godkendt af Kolding Byråd i 2019, og udmøntningen af udviklingsplanen følges af Bolig- og Planstyrelsen og Indenrigs- og Boligministeriet.
  • Boligselskabet Bovia har 554 familieboliger i Skovparken. Det er en hård ghetto, og derfor skal antallet af familieboliger som udgangpunkt bringes ned til 40 procent. Det vi sige reduceres til 221 boliger inden 2030. Boligområdet har tidligere søgt Transport-, Bygnings- og Boligministereiet om dispensation og dermed lov til at nøjes med at reducere antallet til 443 boliger.
  • I februar 2022 forventes det endelig vedtaget, at en privat investor overtager fire af blokkene i området og derfra kan gå i gang med at omdanne området. Mindst 25 lejligheder forventes at blive revet ned, og dertil laves der et større miks i antallet af boligtyper. 

Det er en stor besked til de mange, som bor her i Skovparken-området, og det er klart, at det vækker følelser, fordi det er folks hjem, vi har berører. Der vil være mellem 25 og 30 lejligheder, som lige nu står til at forsvinde, og her skal vi selvfølgelig have genhuset de beboere, hvis de ønsker det,

Per Nielsen, direktør hos boligselskabet Bovia
Annonce
Ugeavisen Kolding

Tre personer anholdt for drab efter lig blev fundet gravet ned i kolonihave

Annonce
Ugeavisen Kolding

Klumme: Var det jeres ”løsning” på skralde-gate, Kolding Storcenter?

Annonce
Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Hvad har roser med rhododendron at gøre?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Se billederne: Det summede af liv, da der efter to års corona-pause igen var majmarked i midtbyen

Ugeavisen Kolding

Lokalt advokatfirma med tre advokater går sammen med Syddanmarks største advokatfirma

Ugeavisen Kolding

Børnepsykolog: - Hjemmepasning skal ske, hvis mor og far har lysten til det

Ugeavisen Kolding

Brian er gigantisk fan af amerikansk rockband: Tatoveringer og samtlige albums er klare tegn

Ugeavisen Kolding

Småbørnsforældre kan få tilskud til hjemmepasning i kortere periode: Men det bliver nok ikke til mere end det

Ugeavisen Kolding

Kulturnatten fejrer 25 år med særlige æresporte - og du kan være med til at pynte dem

Ugeavisen Kolding

Grundlovsdag for børn i Legeparken

Ugeavisen Kolding

Koldingspiller vinder Junior Open

Ugeavisen Kolding

Per har blomsterallergi, men har nu haft blomsterbutik i 22 år

Ugeavisen Kolding

Helle passer 2-årige Karla derhjemme: - Det er meningsfyldt og giver ro

Ugeavisen Kolding

Han er manden bag populære sushirestauranter: Nu åbner Zenghui og makker nyt asiatisk spisested i Kolding

Annonce