Annonce
Ugeavisen Kolding

Flere blokke solgt i udsat boligområde i Kolding: Bygninger skal rives ned og beboere genhuses

Fire blokke i Skovparken i Kolding skal sælges fra til privat investor og dermed omdannes fra almene boliger og til private boliger. Det betyder, at mindst 25 lejligheder bliver revet ned, og hele området kommer til at blive forandret en del de kommende år. Arkivfoto: Mette Mørk
Der kommer til at ske store forandringer i det udsatte boligområde Skovparken i Kolding som led i planerne om at komme af regeringens ghettoliste.

Kolding: Fire blokke i det udsatte boligområde i Skovparken i Kolding skal sælges til en privat investor i starten af 2022. Det står klart efter et orienteringsmøde afholdt af boligforeningen i området torsdag aften.

Det betyder blandt andet, at mindst 25 lejligheder skal rives ned, og at der fremover skal være en bedre kombination mellem almene og privatudlejede boliger i området.

Beslutningen sker som led i en målrettet strategi for bekæmpelse af Danmarks ghettoer - dem er der lige nu 15 af, hvoraf Skovparken/Skovvejen er den eneste i Kolding Kommune.

Annonce

Skovparken slipper billigt

Per Nielsen, direktør i det almene boligselskab Bovia og som også har en afdeling i Skovparken, var med til informationsmødet torsdag aften.

- Det er en stor besked til de mange, som bor her i Skovparken-området, og det er klart, at det vækker følelser, fordi det er folks hjem, vi har berører. Der vil være mellem 25 og 30 lejligheder, som lige nu står til at forsvinde, og her skal vi selvfølgelig have genhuset de beboere, hvis de ønsker det, fortæller Per Nielsen og tilføjer:

- Hvad angår nedrivning, så slipper området ganske billigt. Det er kun fire blokke, som forventes at blive solgt fra, så det er ikke sådan, at hele området vil se helt anderledes ud, end det gør i dag. I alt der det kun fire procent af det samlede boligareal, som berøres af en egentlig nedrivning, siger han.

Annonce

Skal gøres ældrevenlig og ungdomsparat

De fleste boliger bliver derfor bevaret som i dag, men med fysiske forbedringer, oplyser boligselskabet. Der bliver dog tale om, at nogle skal omdannes til ældreboliger, nogle til såkaldte tilgængelighedsboliger med elevatorer og niveau-fri adgang - det kunne eksempelvis være til seniorbofællesskaber.

Der bliver også udbudt ungdomsboliger i nær fremtid og nogle til toetagers boliger.
Bovia-direktøren kan ikke oplyse, hvem den private investor er, men at investoren også får byggeretten på det grønne område imellem blokkene.

I skrivende stund er der omkring 20 ledige boliger i området, som kan komme til at indgå som led i den genhusningsplan, som skal laves.

Hverken beboere eller besøgende i Skovparken skal forvente, at gravemaskinerne rykker ind lige med det samme og ændrer området fundamentalt. Bovias direktør forventer, at når man medregner udbudsrunde og godkendelser af de endelige planer, vil der tidligst ske noget om små to år.

Skovparken/ Skovvejen i Kolding

  • Boligselskabet Kolding, Boligkontoret Danmark, AAB Kolding, Bovia og Kolding Kommune har i samarbejde lavet en strategisk udviklingsplan for Skovparken og Skovvejen.
  • Den blev godkendt af Kolding Byråd i 2019, og udmøntningen af udviklingsplanen følges af Bolig- og Planstyrelsen og Indenrigs- og Boligministeriet.
  • Boligselskabet Bovia har 554 familieboliger i Skovparken. Det er en hård ghetto, og derfor skal antallet af familieboliger som udgangpunkt bringes ned til 40 procent. Det vi sige reduceres til 221 boliger inden 2030. Boligområdet har tidligere søgt Transport-, Bygnings- og Boligministereiet om dispensation og dermed lov til at nøjes med at reducere antallet til 443 boliger.
  • I februar 2022 forventes det endelig vedtaget, at en privat investor overtager fire af blokkene i området og derfra kan gå i gang med at omdanne området. Mindst 25 lejligheder forventes at blive revet ned, og dertil laves der et større miks i antallet af boligtyper. 

Det er en stor besked til de mange, som bor her i Skovparken-området, og det er klart, at det vækker følelser, fordi det er folks hjem, vi har berører. Der vil være mellem 25 og 30 lejligheder, som lige nu står til at forsvinde, og her skal vi selvfølgelig have genhuset de beboere, hvis de ønsker det,

Per Nielsen, direktør hos boligselskabet Bovia
Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Grundlæggeren af Dansk Auto Logik er død

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Sdr. Bjert Kro løber igen med fornem gastronomi-pris: - Nu drømmer vi om en plads i Michelin-guiden

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Historisk bro skal renoveres i Kolding midtby

Ugeavisen Kolding

SF glemte kvinderne

Ugeavisen Kolding

Keramisk værksted holder juleåbent

Ugeavisen Kolding

Sæt kryds i kalenderen: Grøn kommer til Kolding til sommer

Ugeavisen Kolding

Café Paraplyen runder 30 år og serverer gratis pandekager

Ugeavisen Kolding

På eventyr i Zambia: Familie fra Lunderskov overnattede på krokodillefarm og var på nat-safari

Ugeavisen Kolding

Nicolai skal være fyrtårn under lysfestival

Ugeavisen Kolding

Kammerorkester spiller adventskoncert i Brændkjærkirken

Ugeavisen Kolding

Tillykke med de 50! Koldinghus hylder kronprinsesse Mary med kæmpe udstilling

Ugeavisen Kolding

Kom med inden for på chokoladefabrikken: Marianne kan fejre 30 julesæsoner med Ole Chokolade

Ugeavisen Kolding

Bæredygtigt julemarked er kommet for at blive

Ugeavisen Kolding

Kolding får endnu et kviktestcenter - åbner torsdag morgen nord for byen

Ugeavisen Kolding

Birkemose-ildsjæl hædres med pris

Ugeavisen Kolding

Bramdrup Kirke sætter fokus på den usynlige sorg

Ugeavisen Kolding

Julemærkemarchen er tilbage på Hotel Koldingfjord

Ugeavisen Kolding

Koldingensisk ultraløber er nu indehaver af fire verdensrekorder i Guinness World Records: - Det giver blod på tanden

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Bæredygtig juledekoration

Ugeavisen Kolding

Under corona-lockdown i Vietnam fik Martin en god idé: Nu har han startet egen fitness-virksomhed

Ugeavisen Kolding

23 nye byggegrunde klar til salg i smuk natur

Ugeavisen Kolding

Klumme: Den næstekærligste by

Ugeavisen Kolding

Kasper Asgreen nomineret til Danmarks største idrætspris: - Det er en stor ære

Annonce