Annonce
Ugeavisen Kolding

Flere unge er coronaensomme: Nu skal musik, show og underholdning online muntre Koldings unge op

Sangerinden Mekdes, der stammer fra Kolding, er en af dem, der optræder ved Ungdomsskolens livestreamede events, som bliver holdt mandag til torsdag i både denne og næste uge. Også andre lokale bands og unge vil optræde med musik, quizzer, upcycling af tøj og andet godt. Arkivfoto: Søren Gylling
Hos både den kommunale Ungdomsskolen og Ungekontakten oplever man stigende ensomhed blandt Koldings unge på grund af coronanedlukning. Derfor sætter man nu gang i liveevents med både koncerter, quizzer og meget andet.

Kolding: Ungdomsskolen og Ungekontakten i Kolding Kommune vil nu forsøge at muntre de unge i Kolding lidt op og prøve at give dem en fornemmelse af fællesskab her midt i den omfattende coronanedlukning, som i høj grad rammer de unge med både lukning af skoler, fritidsliv og kultur.

Ifølge lederen af Ungekontakten, Maren Hornbech, og afdelingsleder på ungdomsskolen, Ahmad Nasser, kan de medarbejdere, som arbejder med unge, høre, at der breder sig en ensomhed blandt de unge, fordi de ikke kan komme i skole og er afskåret fra at ses med deres venner.

Initiativet fra ungdomsskolen og Ungekontakten rummer et omfattende eventprogram, der mandag til torsdag i både denne og næste uge bliver livestreamet via Facebook og foregår sådan, at de unge, der ser det, kan kommentere og interagere med begivenheden.

Annonce

Fællesskabsfølelse

Alle events foregår på ungdomsskolen og sendes altså live ud til de unge, der jo som bekendt ikke må komme og samles i ungdomsskolens lokaler i øjeblikket.

- Vi håber, at de unge får en fællesskabsfølelse, når de går ind og ser det samme show - også selv om de ikke sidder sammen. De kan også interagere og kommunikere. Målet med det her er at bekæmpe den ensomhed, der er opstået under nedlukningen, siger Ahmad Nasser.

Live for de unge

  • Ungdomsskolens og Ungekontaktens livestreamede arrangementer foregår fra mandag til torsdag i uge tre og fire.
  • Mandag, tirsdag og torsdag starter livesendingerne klokken 17, og onsdag foregår det fra klokken 20. Eventsene varer omkring en times tid.
  • Der streames via Ungkolding.dk's Facebookside. Man kommer til at kunne læse mere om initiativet på Ungdomsskolens hjemmeside www.ungkolding.dk
Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce