Annonce
Ugeavisen Kolding

Gå på opdagelse i Koldings historie: Skattejagt for børn i midtbyen

Nu kan hele familien gå på skattejagt i Kolding midtby og samtidig blive lidt klogere på byens historie. Sommerskattejagten er lavet af City Kolding og Kolding Stadsarkiv og går gennem otte poster. Foto: Louise Lauritsen
City Kolding har trykt 10.000 skattekort, som deles ud fra medlemsbutikkerne. Det er ganske gratis at deltage, og for enden af jagten venter en sød skat.
Annonce

Kolding: Der skal ske noget i midtbyen denne sommer. Det har City Kolding besluttet sig for. Derfor har foreningen sørget for små pop op-koncerter rundt om i gågaderne hver torsdag og Akseltorv er blevet udsmykket med kunstværker. Ved Julemandens Hus hænger børnetegninger og pynter, og nu blænder foreningen også op for en skattejagt, som kan gøre børn og deres voksne klogere på Koldings historie.

- Vi har lavet den sammen med Kolding Stadsarkiv, så man får lidt historie med om byen, mens man går rundt og løser opgaverne ved de forskellige poster, fortæller Mette Schumacher.

Hun har selv fået ny viden om byen, mens hun har været rundt og sætte posterne op. Fx at Føtex i Helligkorsgade ligger i en gammel tobaksfabrik.

Det er ganske gratis at deltage i sommerskattejagten. Man skal bare have fat i et skattekort og en af de butikker, kulturinstitutioner eller spisesteder, som er medlem af City Kolding. Og så kan man ellers begynde jagten, som fører rundt til otte poster i midtbyen.

Ved hver post skal man løse en opgave, og når man er igennem, kan man hente sin skat i Føtex kundeservice.

- På den her måde får vi fortalt noget af byens historie. Vi har trykt 10.000 skattekort, så alle der har lyst, kan lege med, siger Mette Schumacher.


På den her måde får vi fortalt noget af byens historie. Vi har trykt 10.000 skattekort, så alle der har lyst, kan lege med.

Mette Schumacher, citychef


Deltagerne i årets sommerskattejagt skal selvfølgelig også en tur forbi Koldinghus. Foto. City Kolding
Bibliotektet er også på som post i City Koldings sommerskattejagt. Foto: City Kolding
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce