Annonce
Ugeavisen Kolding

Gerda har altid kunnet reparere det meste: Nu har hun startet egen sy-virksomhed

Gerda Jensen havde i forvejen en del symaskiner, men har også været ude og finde nyt udstyr, blandt andet en maskine, som kan sy kantbånd på kalecher til eksempelvis både og ladcykler. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Da Gerda Jensen mistede sit arbejde som konsekvens af coronakrisen, tog det hende ikke længe at finde ud af, at det nu var livet som selvstændig, hun skulle kaste sig ud i. Den 1. juni startede hun derfor sy-virksomheden Værkstedet Nål og Tråd.

Kolding: Den 1. juni startede et nyt kapitel for Gerda Jensen, da hun valgte at tage springet og starte sin egen sy- og reparationsvirksomhed, Værkstedet Nål og Tråd, med base på Bjælderbæk 10.

- Jeg mistede desværre mit arbejde i forbindelse med corona, og så skulle jeg jo ligesom finde ud af, hvad jeg så skulle, siger Gerda Jensen, som indtil for nogle måneder siden var otte år ansat hos virksomheden Lite Flight, som blandt andet laver redningsudstyr til helikoptere.

- Jeg blev ansat derude, fordi de manglede en, som kunne sy i og håndtere tykt materiale, og det kan jeg, siger Gerda Jensen smilende.

Annonce

I sin nye virksomhed tilbyder hun derfor reparationer af blandt andet kalecher til både og ladcykler, men også ompolstring af møbler og generelt sy-arbejde.

- Mere eller mindre alt, hvad der syes i kraftigt materiale, siger hun.

God med hænderne

Gerda Jensen syslede i mange år med at reparere hestedækkener, men den generelle interesse for at sy har hun haft stort set, så længe hun kan huske.

- Jeg er vokset op på Lolland, og stort set alt mit tøj var hjemmestrikket, så jeg har nok ikke været meget mere end ti år gammel, da jeg begyndte at bruge vores symaskine. Jeg har nok bare altid elsket at være kreativ og bruge mine hænder, siger Gerda Jensen og husker, hvordan hun som 16-årig syede det meste af plys-interiøret til hendes kærestes Opel Kadett, og hvordan hun under en længerevarende indlæggelse på sygehuset strikkede sokker til de forskellige sygeplejersker på afdelingen.

Da hun besluttede sig for, at det var livet som selvstændig, hun skulle prøve af, gik hun i første omgang i sving med at renovere i lokalerne på Bjælderbæk 10, som hun ejer sammen med sin mand, og hvor hendes virksomhed nu ligger.

- Jeg har selv fikset gulvet og isolering og det hele. Det eneste, jeg ikke har turdet kaste mig ud i, er VVS- og el-arbejdet, siger hun smilende.

Annonce

Den rette vej

Herudover gik hun i gang med at tage kontakt til nogle af dem, som kunne være mulige kunder og samarbejdspartnere for hende.

- Jeg har været rundt på hele havnen og uddele flyers til bådejerne, og jeg har været rundt ved nogle af mekanikerne i byen i forhold til reparationer af kalecher til ladcykler. Det har heldigvis altid faldet mig ret nemt bare at snakke med og tage kontakt til folk, forklarer hun.

Selvom virksomheden stadigvæk er ny, og al begyndelse er hård, så er Gerda ikke i tvivl om, at det er den rette vej, hun er på, for hun elsker det og nyder også udfordringen, når hun får nyt til reparation ind ad døren, for som hun siger, så tror hun på, at der faktisk ikke er meget, hun ikke kan fikse.

- Jeg skal helt sikkert nok kunne finde ud af det, og hvis ikke jeg kan i første hug, så kan jeg nok anden eller tredje gang. Jeg skal nok kunne lære det, siger hun smilende.

Man kan læse mere om Værkstedet Nål og Tråd på facebooksiden af samme navn.

Gerda Jensen er her i gang med at reparere en kaleche til en båd. Foruden kalecherne reparerer hun også heste/hunde-dækkener, skifter trykknapper, spænder og lynlåse, samt laver nyt betræk til hynder, puder, madrasser og sæder. Foto: Mathilde Nygaard Jespersen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Stadion til hjørnespark

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Kolding IF præsenterer endnu en ny spiller

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Veninder står bag ny festival i Kolding: Det er lidt en fordom, at klassisk musik er noget højkulturelt

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: Planter med dyrenavne - Hestemynte

Ugeavisen Kolding

Et blik tilbage på livet i midtbyen: Akseltorv var stedet, hvor varer blev solgt fra vogn

Ugeavisen Kolding

Hotel mangler personale og må sige nej til arrangementer: I juni mistede vi omsætning for en kvart million

Ugeavisen Kolding

Restaurant mangler personale og har valgt at tage konsekvensen: Nu holder vi lukket to dage om ugen

Ugeavisen Kolding

Iværsættereventyret fik en svær start: Nu håber Magnus snart at kunne leve af grøntsagsdyrkning uden jord

Ugeavisen Kolding

Madvogn fik sur smiley

Ugeavisen Kolding

Brændkjærhallen får en ny måltavle

Ugeavisen Kolding

Graffitibølle risikerer fængselsstraf: Tiltalt for hærværk på byggematadors ejendom

Ugeavisen Kolding

18-årige Emma åbner sin egen blomsterbutik i Kolding

Ugeavisen Kolding

Lav isskulpturer på Skamlingsbanken

Ugeavisen Kolding

Så er programmet for Stella Polaris klar

Ugeavisen Kolding

Fritidsjobbere i Kolding havde for lange vagter

Ugeavisen Kolding

Danmarks tredjestørste vingård blev sat til salg i Kolding: Nu har den fået nye ejere

Ugeavisen Kolding

Kunstmarked kommer til Koldinghus

Ugeavisen Kolding

De resterende p-pladser i Borchs Gård åbner

Ugeavisen Kolding

Martin Hein fra Kolding bliver dansk landechef

Ugeavisen Kolding

Tilskuerne får lov at komme til DM i ridebanespringning

Ugeavisen Kolding

Haveklumme: De sjove plantenavne - Sommerfuglebusk

Ugeavisen Kolding

Et blik tilbage på livet i midtbyen: Østergade var Koldings første gågade

Ugeavisen Kolding

De modne og umodne bær

Annonce