Annonce
Ugeavisen Kolding

Håndsrækning fra kommunen: Halv million kroner skal fordeles til Koldings foreninger

Midlerne fra genstartspuljen kan foreningerne blandt andet bruge på at arrangere diverse aktiviteter. Arkivfoto: Søren Gylling
En pulje på 500.000 kroner skal fordeles mellem kommunens handelsforeninger og generelle foreningsliv. Det sker som en hjælp til blandt andet at arrangere aktiviteter efter et presset corona-år.

Kolding: Der er godt nyt på vej til Koldings foreninger.

I forbindelse med byrådets godkendelse af den supplerende budgetaftale har politikerne nemlig valgt at afsætte i alt 500.000 kroner til en såkaldt genstartspulje. Den skal være med til at sparke gang i diverse aktiviteter i foreningslivet og i centerbyerne.

- Vi gjorde det også sidste år, fordi vi gerne vil være med til at understøtte sammenhængskraften og livet i vores centerbyer, men også for at give en hjælpende hånd til mange af de foreninger, som har haft det svært under corona og har mistet mange medlemmer, siger borgmester Jørn Pedersen (V).

Annonce

En del af midlerne fordeles blandt kommunens forskellige handelsforeninger, hvor City Kolding modtager 100.000 kroner, og Vamdrup Handelsstandsforening, Christiansfeld Handelsstandsforening og Lunderskov Handels-, Håndværker- og Industriforening hver får tildelt 50.000 kroner. Pengene skal gå til udsmykning og aktiviteter, som understøtter bylivet.

Midlerne, som foreningerne kan ansøge kommunen om, skal gå til at skabe nye events og arrangementer i 2021 og samtidig understøtte det foreningsliv, som har mistet indtægter på grund af corona.

Der blev i 2020 afsat en tilsvarende foreningspulje på 200.000 kroner.


Vi gjorde det også sidste år, fordi vi gerne vil være med til at understøtte sammenhængskraften og livet i vores centerbyer, men også for at give en hjælpende hånd til mange af de foreninger, som har haft det svært under corona og har mistet mange medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce