Annonce
Ugeavisen Kolding

Hos Red Barnet: Vi glæder os helt vildt til at genåbne butikken

Frivillig Hanne Madsen har været med til at gøre Red Barnets genbrugsbutik i Helligkorsgade klar til genåbningen, som hun glæder sig meget til. Foto: Louise Lauritsen
Den store genbrugsbutik i Helligkorsgade med alt til børn har holdt lukket siden 12. marts, men er nu klar til at slå dørene op igen.
Annonce

Kolding: Det har været et stort arbejde at få Red Barnets genbrugsbutik i Helligkorsgade klar til åbning tirsdag 12. maj.

Ikke alene er butikken, som breder sig over to etager, blevet udsat for en hovedrengøring, men størstedelen af varerne er også blevet skiftet ud.

- Vi har pakket alt vintertøjet væk og fået sommertøjet frem. Normalt gør vi det løbende, men nu har vi jo været lukket ned i to måneder, så vi har arbejdet med det her de seneste par uger, fortæller Ulla Rytter, der er frivillig i butikken og tovholder for de øvrige frivillige.

Butikken har genbrugstøj og legetøj til børn fra 0 til 12 år og der er også lejlighedsvis babyudstyr at finde i forretningen.

- Vi er spændte på, om der kommer mere fokus på genbrugstøj til børn, fordi nogle har mistet deres job. Der har vi en masse godt tøj til billige penge, reklamerer Ulla Rytter.

Vi arbejder for en god sag og så har vi det bare så hyggeligt, mens vi arbejder - og giver hinanden noget gas. Og via butikken møder vi nye mennesker, som man ellers ikke ville møde.

Ulla Rytter, frivillig, Red Barnet

Annonce

Savner det sociale

Hun og kollegerne har savnet butikken.

- Helt vildt meget. Vi arbejder for en god sag, og så har vi det bare så hyggeligt, mens vi arbejder - og giver hinanden noget gas. Og via butikken møder vi nye mennesker, som man ellers ikke ville møde, forklarer Ulla Rytter, der også glæder sig til at gense butikken faste kunder.

- Så vi er bare klar til at starte op igen.

Hun fornemmer ikke, at de frivillige er nervøse for at komme tilbage til butikken, og der bliver da også taget alle tænkelige forholdsregler med plexiglas ved kassen, håndsprit og handsker ved indgangen og plakater med retningslinjer.

- Vi sørger også for engangshåndklæder ved vores toilet og pusleplads, som bliver brugt rigtig meget. Og så opfordrer vi forældre til, at børnene ikke leger med vores legetøj. Vi har mange kvadratmeter, så der må være op til 26 kunder i butikken, men på en god dag har vi måske seks til 10 kunder herinde på en gang, så det bliver ikke noget problem, skønner Ulla Rytter.

Hun laver en instruktion til de frivillige, så de ved, hvordan de skal forholde sig i butikken.

- Men det med at vaske hænder og bruge håndsprit er jo snart så indgroet hos alle, så det ved de godt.

Annonce

Godt at starte igen

Selvom butikken nu er fyldt med sommertøj, så har Red Barnet stadig masser af kasser med tøj, som endnu ikke er kommet op og hænge på bøjler.

- Vi sorterer med ret hård hånd, og alt det, vi ikke kan sælge, ryger videre til New Start (forening der uddeler tøj og udstyr til flygtninge og udsatte i Kolding, red.). De har lige fået 15 sække med tøj. Så der er ikke noget, der går til spilde, lover Ulla Rytter.

Frivillig Hanne Madsen er med til at gøre butikken klar til åbning - og hun glæder sig.

- Det bliver så dejligt. Det har været helt forfærdeligt, at vi ikke har kunnet køre butikken i en tid, for det er jo en god sag og hyggeligt at være her.

Hun er pensionist og har derfor været ekstra hårdt ramt af coronakrisen.

- Alle de ting, vi bygger vores tilværelse op omkring har været aflyst. Så det er virkelig godt at starte her igen.

Hun deler begejstringen med frivillig Annie Jensen, der også er i gang i butikken:

- Det giver lidt mening og glæde for en selv at have noget at skulle afsted til.

Annie Jensen er også frivillig medarbejder hos Red Barnets butik i Helligkorsgade. Hun synes, arbejdet i butikken giver mening og glæde. Foto: Louise Lauritsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce