Annonce
Ugeavisen Kolding

Koldings Pyrus og Kandis: - Det er vores drømmeroller

Niels Jakobsgaard Ravn spiller titelrollen som Pyrus i årets juleforestilling på Dr. Dorothea Teatret, som hedder Pyrus - Alletiders Juleshow. Pressefoto
Niels Jakobsgaard Ravn og Thea Adolph Jensen har landet drømmerollerne som nisserne Pyrus og Kandis i Dr. Dorothea Teatrets juleforestilling.
Annonce

Kolding: De er begge vokset op med Pyrus som den kække nisse i TV2-julekalenderne, der har Rigsarkivet i København som omdrejningspunkt.

Og nu er det så blevet dem selv, som skal på scenen som Pyrus og Kandis, når Dr. Dorothea Teatret blænder op for dette års juleforestilling Pyrus - Alletiders Juleshow.

Rollen som Pyrus er lagt i hænderne på 27-årige Niels Jakobsgaard Ravn, der glæder sig meget til opgaven. For Pyrus har været et idol for ham siden barndommen.

- Mit stærkeste minde med Pyrus er sliksangen. Det gjorde et kæmpe indtryk på mig at se ham hoppe rundt i det der slikunivers. Det var bare min drøm i mange år at være sådan et sted med slik så stort som en selv, griner Niels.

Men det er ikke kun Pyrus' pudsige påfund, som har sat sig i skuespillerens hukommelse. For figuren har været en kæmpe inspiration for ham.

- Pyrus, han er sej. Og så kunne jeg også godt være lidt mere modig, så det har jeg taget med i mit liv. Det her med at nogen gange skal man bare gøre det, og at man ikke skal bekymre sig for meget, for det skal nok gå. Det synes jeg, Pyrus har lært mig.

Thea er med sine 20 år lidt yngre og har derfor ikke helt ligeså klare minder omkring de populære julekalendere med Pyrus, for hende er det mere hele stemningen.

- At sidde som lille derhjemme og se Pyrus og skråle med på sangene sammen med familien. Så bliver man bare så glad indeni. Det er hygge, smiler Thea med reference til en anden af de populære Pyrus-sange.

Annonce

Drømmerolle

Siden september har de to knoklet med at indstudere forestillingen Pyrus - Alletiders Juleshow sammen med de øvrige frivillige kræfter på Dr. Dorothea Teatret. Og de bliver klar til premieren torsdag 19. november.

Især for Niels er der noget at leve op til med den kendte figur.

- Jeg havde jo Pyrus-nissehuen som barn, og han var min helt, så det er en drømmerolle. Men jeg kan også mærke, at det er betydningsfuldt for mig, at jeg får lavet min egen version af ham med små justeringer og særpræg. Man skal selvfølgelig kunne genkende Pyrus tydeligt, men i en frisk udgave, forklarer Niels, som har fået rollen, blandt andet fordi han selv er fuld af energi og glæde, som Pyrus-figuren.

Thea gik til audition med sigte på at få rollen som Kandis, fordi hun elsker sangene fra Pyrus-universet.

- De er altid på min playliste op til jul, fordi de bare er fede og hyggelige. For mig er Pyrus rigtig jul og rigtige nisser i den lille størrelse, forklarer Thea, som kalder det en drøm at være med i Pyrus juleforestillingen.

- Jeg blev helt vild, da jeg hørte, at det var planen at sætte Pyrus op til jul. Jeg har drømt om, siden jeg var en lille pige, at få lov til at spille Kandis, for som lille barn ser man bare op til de karakterer i julekalenderen, og de er seje.

Annonce

Især for børn

Både hun og Niels er enige om, at det bliver en fantastisk juleforestilling.

- Det er en blanding af både teater og show. I går fik vi rekvisitter, og de er fede, forklarer Niels og beskriver blandt andet en stor terning, som er med til at skabe illusionen af, at nisserne er små størrelser i menneskeverdenen.

- Der er så meget energi og julestemning i den her forestilling, som jeg især glæder mig til at spille for børnene, for de bliver så optagede og fangede af det, siger Thea.

- Og så er de bare så impulsive og ærlige i deres respons, så det bliver fedt, supplere Niels - eller Pyrus, om man vil.


Mit stærkeste minde med Pyrus er sliksangen. Det gjorde et kæmpe indtryk på mig at se ham hoppe rundt i det der slikunivers. Det var bare min drøm i mange år at være sådan et sted med slik så stort som en selv.

Niels Jakobsgaard Ravn, Pyrus


Thea og Niels

Thea er 20 år og har sabbatår, hvor hun arbejder som tilkalde-lærervikar på flere skoler. Foruden teater fylder klassisk sang også meget i hendes fritid.

Niels er 27 år og læser dansk og filosofi ved SDU i Odense. Han har spillet teater siden gymnasietiden og er også aktiv ved vikingespillet i Jels.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

En anbefaling

Annonce