Annonce
Ugeavisen Kolding

Mikkel er med i kemikampen om en OL-plads

Normalt foregår anden runde på Københavns Universitet, men på grund af covid-19-situationen kommer den til at foregå virtuelt. Deltagerne får her adgang til et opgavesæt, som de har to timer til at løse. Foto: PR
3.g-eleven Mikkel Hauvgaard fra Hansenberg Tekniske Gymnasium kæmper for at komme igennem nåleøjet og videre til Kemiolympiaden 2021.

Kolding: Kemi er en stor del af Mikkel Hauvgaards hverdag for tiden. Han er nemlig en af blot 36 unge fra hele landet, der er gået videre til anden runde af den danske del af Kemiolympiaden 2021, som finder sted den 29. - 31. januar.

Dermed er den 19-årige elev fra Hansenberg Tekniske Gymnasium med i opløbet om de fire landsholdspladser, der giver adgang til både Nordic Chemistry Olympiad i Island og International Chemistry Olympiad i Japan til sommer.


I første omgang håber jeg mest bare på at komme igennem anden runde.

Mikkel Hauvgaard


- Det er super fedt at være gået videre, og jeg glæder mig meget til anden runde. Jeg håber selvfølgelig, at jeg når så langt, at jeg bliver sendt til den nordiske og den internationale olympiade, men i første omgang håber jeg mest bare på at komme igennem anden runde, siger Mikkel Hauvgaard.

Annonce

Flot resultat i første forsøg

På Hansenberg Tekniske Gymnasium var alle 3.g-elever, der har kemi A som valgfag med i første runde. Det er første gang, at gymnasiet helt formelt har deltaget i konkurrencen.

Derfor er oplevelsen med at få en elev videre til anden runde også helt ny for lektor ved Stine Magnussen.

- Sidste år prøvede vi for første gang formatet af, men dengang var vi ikke så formelle omkring vores setup, at det var fair at indsende de ellers fine besvarelser. I dette års konkurrence har vi derimod deltaget helt formelt, og jeg er rigtig glad for, at Mikkel har udmærket sig, fortæller Stine Magnussen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Kolding

Vores fremtid i fokus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Annonce