Annonce
Ugeavisen Kolding

Museum Kolding har fundet sin direktør: Han er ikke bange for at gå nye veje

Det lokalhistoriske museum, Museet på Koldinghus, flytter fra årsskiftet fra Koldinghus til Staldgården, og nu er museets direktør ansat. Valget er faldet på Rune Lundberg, der tidligere har været leder af Slagelse Museerne. Privatfoto
Rune Lundberg skal stå i spidsen for det nye Museum Kolding. Han kommer med erfaring med at formidle kulturarv og er ikke bange for at gå nye veje, lyder det fra bestyrelsesformanden på Koldinghus.
Annonce

Kolding: Når Museum Kolding begynder at tage form i 2021, bliver det med Rune Lundberg i direktørstolen, lyder det i en pressemeddelelse. Den 49-årige cand. mag. i etnologi kommer fra en stilling som specialkonsulent hos Slots- og Kulturstyrelsen og har i mange år arbejdet i museumsverdenen.

Det lokalhistoriske museum, Museet på Koldinghus, der i dag har til huse på Koldinghus, flytter fra årsskiftet sine aktiviteter til slottets staldgård under navnet Museum Kolding. Samtidig overtager Kongernes Samling på Rosenborg og Amalienborg driften af Koldinghus, der bliver tredje afdeling.

Fra 2013 til 2017 var Rune Lundberg leder af Slagelse Museerne og en del af ledelsesteamet i Museum Vestsjælland, hvor han på nærmeste hånd arbejdede med udfordringer og muligheder i en stor museumsfusion. Derudover har han været primus motor i opbygningen af Skoletjenesten ved Sydvestsjællands Museum. Formålet med afdelingen var blandt andet at styrke museets rolle i lokalsamfundet.

Nu skal Rune Lundberg opbygge og udvikle Museum Kolding til fremtidens kulturhistoriske museum.

- Jeg er meget stolt over at få mulighed for sammen med engagerede medarbejdere, en visionær bestyrelse og Kolding Kommune at være med til at opbygge det nye Museum Kolding. Lokalhistorien og Danmarks sølvsamling skal være med til at styrke Kolding som kultur og designby. Skamlingsbankens nye oplevelsescenter, Christiansfelds levende kulturhistorie og Staldgården med sine smukke bygninger på slotsbanken ved siden af Koldinghus rummer uanede muligheder for at folde kulturhistorien ud og skabe nye mødesteder og oplevelser i byens rum, udtaler Rune Lundberg.

Annonce

Spændende profil

I bestyrelsen for Museum Kolding er der begejstring for Rune Lundbergs kvalifikationer og tilgang til jobbet.

- Rune har en stor og bred faglig viden inden for drift af kulturinstitutioner og kulturformidling. Han har demonstreret en evne til på én og samme tid at tænke kulturarvsformidling og kommercielt og er heller ikke bange for at gå nye veje og dermed sikre nye målgrupper, udtaler bestyrelsesformand Peter Hulweg Christensen.


Han har demonstreret en evne til på én og samme tid at tænke kulturarvsformidling og kommercielt og er heller ikke bange for at gå nye veje og dermed sikre nye målgrupper.

Peter Hulweg Christensen, bestyrelsesformand Koldinghus


Rune Lundberg er bosiddende i Skælskør, gift og far til to børn på 18 og 20 år. I forbindelse med jobskifte søger han lejlighed i Kolding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce