Annonce
"Der er meget fokus på motion og så videre, men vi glemmer, at der også bare er en værdi i det at tage ud i naturen. Det har stor værdi i sig selv, og der behøver ikke være en anden agenda end det," understreger naturvejleder Fie Schmidt. Foto: Steffen Nielsen
Ugeavisen Kolding

Naturvejleder: Tag familien med ud i naturen uden en plan

Foråret har så småt fået fat, og påsken er derfor et oplagt tidspunkt at tage familien med på naturtur, mener naturvejleder Fie Schmidt, som her kommer med en række gode råd til familieoplevelser i det fri.
Annonce
  • "Der er meget fokus på motion og så videre, men vi glemmer, at der også bare er en værdi i det at tage ud i naturen. Det har stor værdi i sig selv, og der behøver ikke være en anden agenda end det," understreger naturvejleder Fie Schmidt. Foto: Steffen Nielsen
  • Fie Schmidt har altid selv en håndfuld redskaber med sig ud. "Jeg har altid selv en pose med tændstikker og noget birkebark med, så jeg kan tænde et bål. Så kan man jo også lave en konkurrence om, hvem der først får lavet sit bål. Jeg har også altid en lup med. Den er rigtig god til at kigge på kriblekrabledyr med, og en kikkert er også god, hvis du skal kigge på fugle. Det kan i princippet bare være et paprør, som giver fokus på det, du ser. Og det er altså lige meget, om man kender navnet på fuglen. Det er oplevelsen og opdagelsen, der er vigtig, og det er et godt tidspunkt at se fugle på lige nu, fordi der ikke er blade på træerne," siger hun. Foto: Steffen Nielsen
  • På stranden er det oplagt at tage på det, Fie Schmidt kalder tingfinderture. "Så kan man konkurrere om, hvem der for eksempel kan finde flest skaller, eller hvem der kan finde den mærkeligste ting på stranden," siger hun. Foto: Steffen Nielsen
  • Hvis man ved, hvad man leder efter, er der også masser muligheder for at lave mad i naturen - det kunne blandt andet være med ramsløg, som vokser flittigt i øjeblikket. "For eksempel er snobrød med ramsløgspesto rigtig lækkert. Brændenælder smager også virkelig godt og kan blandt andet bruges til te, suppe eller urtesalt. Og du kan plukke tusindfryd og bruge det i en salat eller blande det i flødeskummen til en æblekage," siger Fie Schmidt, som af andre spiselige ting nævner flere former for tang, skvalderkål og bøgeblade. Foto: Steffen Nielsen
Ugeavisen Kolding

Forrige år lukkede hun Orange Scene: Til sommer tager Jada med Grøn-karavanen

Annonce
Ugeavisen Kolding

Prinsesse åbnede udstilling på Koldinghus - den viser prinsessekjoler fra flere årtier

Annonce
Ugeavisen Kolding

Klumme: Internationale studerende er en gave for Kolding

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Tidligere håndboldspiller og mægler-kollega er nye på byens boligmarked: - Det er gået over al forventning

Ugeavisen Kolding

Endnu flere af os skal køre sammen: 986 har meldt sig til samkørsel på et halvt år

Ugeavisen Kolding

Ildsjæl hædret for sin utrættelige frivillige indsats: Derfor får han prisen

Ugeavisen Kolding

31-årig bliver selvstændig frisør på særligt sted: Nurhan kan klippe dit hår, mens du tanker bilen

Ugeavisen Kolding

Danmarks bedste klejsmed er 21 år og kommer fra Sjølund

Ugeavisen Kolding

Uddannelsessted med 1000 studerende og 140 ansatte får ny rektor

Ugeavisen Kolding

Supermarked købte topmoderne pant-automat: - Det har givet os mange nye kunder - især fra nabobyerne

Ugeavisen Kolding

Kolding-restaurant er med i ny landsdækkende gastronomisk festival

Annonce