Annonce
Ugeavisen Kolding

Ny, stor institution får kæmpe vildmarkslegeplads

Lederen af daginstitutionen Kildemosen, Vibeke Mortensen, rykker til januar ind i den nye, store daginstitution og får dermed samlet institutionen på én matrikel. Her kigger hun ned på en del af det område bag institutionen, der skal indrettes til en kæmpe legeplads med bl.a. stolpeskov, hytter og bålplads, mooncarbane, fodboldbane og fortællerhjørne. Foto: Søren Gylling
Den nye, store daginstitution på Lykkegårdsvej får udover små legepladser ud for hver stue også en stor vildmarkslegeplads med stolpeskov, mooncarbane, fodboldbane og meget andet.
Annonce

Kolding: De i alt 250 børn, der fra januar 2020 kommer til at befolke den nye, store daginstitution Kildemosen, der netop nu er ved at blive opført på Lykkegårdsvej, får flere muligheder at vælge imellem, når de skal lege udendørs.

Lige udenfor hver anden stue til både vuggestuebørn og børnehavebørn får børnene på de pågældende stuer deres helt egen legeplads med legeredskaber fra det danske legeredskabsfirma Ledon. Ved at lade 20 vuggestuebørn have deres egen legeplads og 40 børnehavebørn deles om én legeplads skaber man en stemning af, at de hører til i en lille institution.

Vil man have samvær med andre børn på ens egen alder, kan man ved lejlighed åbne op for, at vuggestuebørn fra flere stuer kan besøge hinanden på legepladsen, og det samme gør sig gældende for børnehavebørnene.

Annonce

Plads til papmaché-elefant

Men der bydes også på en større legeplads ved den nye Kildemosen-institution. Neden for den bakke, der ligger på bagsiden af daginstitutionen, skal der etableres en stor legeplads med blandt andet et vildmarksområde.

I en stolpeskov kan børnene for eksempel træne deres balance og motorik, der kommer en mooncarbane og en fodboldbane, hytter og bålplads, et fortællerhjørne og en lille amfiscene. Og vil man ikke lige gå ned ad bakken til legepladsen, kommer man til at kunne suse på en af de to rutsjebaner, der anlægges.

Indendøre kommer der et stort kreativt værksted, hvor der bliver plads til at lade den store papmaché-elefant, man arbejder på, blive stående, indtil man er helt færdig med den. Og lige udenfor bygges et udendørs, overdækket værksted, hvor der bliver god plads til eksperimenter og lignende.

- En af fordelene ved en stor institution er, at man økonomisk får flere muligheder for at bygge noget, siger leder af Kildemosen, Vibeke Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Philip droppede ud af gymnasiet for at satse på sin virksomhed: Et uventet 12-tal blev starten på hans iværksættereventyr

Ugeavisen Kolding

Vind godteposer til hele klassen: I år bringer julemanden søde sager ud til skoler og børnehaver

Ugeavisen Kolding

Julemandens Hus bliver ikke åbnet for besøg i år

Ugeavisen Kolding

Midtbyens juletraditioner bliver udfordret af corona

Annonce