Annonce
Ugeavisen Kolding

Politikere giver grønt lys til højhuse med 150 boliger

Sådan kommer boligtårnene til at se ud. Illustration: Tegnestuen Mejeriet
Trods naboprotester godkender politisk flertal, at Developnord må opføre fire boligtårne ved Kløvervej. Men så er det også slut med større byggerier i området, siger de.
Annonce

Kolding: Trods protester fra mange naboer i området kan ejendomsudviklingsselskabet Developnord snart komme i gang med at realisere sin plan om at bygge fire boligtårne med i alt omkring 150 lejligheder på en del af den gamle cirkusplads ved Kløvervej.

Til gengæld bliver byggeriet det sidste store af slagsen i området i hvert fald i en rum tid.

Nu skal resten af de grønne områder ved Kløvervej og Tvedvej - den resterende del af Cirkuspladsen, arealet syd for Tvedvej og Hundeskoven - nemlig låses fast som grønne åndehuller for områdets beboere.


Det er vores hensigt at sikre og forbedre områderne som grønne åndehuller til glæde for beboerne.

Birgitte Kragh (V), formand for plan-, bolig- og miljøudvalget


Sådan lyder meldingen fra et stort flertal i plan-, bolig- og miljøudvalget, som nu har godkendt  den lokalplan, der skal til, for at boligtårnene kan skyde op. Det betyder, at der også vil være flertal for det store byggeprojekt, når lokalplanen skal godkendes endeligt på byrådets næste møde. Kun SF og Enhedslistens stemmer imod, fordi de ønsker at få udarbejdet en helhedsplan for området, før der proppes flere store byggerier ind i det.

Annonce

Forbedret

Men flertallet vil godt lige lade Developnord slippe gennem nåleøjet, selvom mange naboer er bekymrede for, at boligtårnene vil give dem gener. I alt har beboerne i 40 husstande gjort indsigelse.

- Vi synes, at projektet er blevet forbedret i forhold til det første forslag, vi så. Nu har bygningerne mere en karakter som de andre højhuse i området, og der er sørget  for, at der er indkig mellem bygningerne, siger udvalgsformand Birgitte Kragh (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce