Annonce
Ugeavisen Kolding

Se den lokale reklamefilm, der er blevet et hit i Finland

Det første, den finske saunamester siger i reklamefilmen, er; Please pisk mig. Imens viser underteksterne, at han fortæller, at han er i meget store smerter. Og sådan fortsætter filmen med finske sætninger som; Hvor er himlen, Hvor er Gud? og Du gjorde os smuk. Imens fortæller underteksterne en helt anden historie om Trolden Bryghus nye vodka. Foto: Spot On Studios

Trolden Bryghus har fået lavet en reklamefilm for sin nye vodka. Egentlig var målet at udbrede kendskabet på det danske marked, men filmen er blevet et viralt hit i Finland.

Annonce

Kolding: Når den ene skøre idé tager den anden, kan resultatet meget vel blive et viralt hit. Sådan lyder historien bag Trolden Bryghus' nye reklamefilm i hvert fald. Filmen er lavet af det lokale firma Spot On Studios, som blev kontaktet af bryghuset i november.

- Michael fra Trolden Bryghus havde en idé om en finsk saunamester, der havde vundet en flaske vodka og talte vrøvlefinsk, fortæller Kim Gregor fra Spot On Studios.

Han har selv en forkærlighed for finsk, da han i mange år har dyrket en række finske bands. Kim fandt derfor inspiration i forskellige finske sangtekster, da han begyndte at skrive manuskriptet til den lille film, der har en dansk skuespiller som hovedperson.

- Det finske bliver udtalt korrekt, men det er noget sludder uden sammenhæng. Det første, vores saunamester siger er; please pisk mig. Men i underteksterne fortæller han, at han er i meget store smerter. Finnerne forstår nogenlunde de ting, der bliver sagt, men intonationen skulle nok have været mere monotom.

Det ved Kim Gregor, fordi Spot On Studios og Trolden Bryghus har fået overvældende meget respons på filmen fra Finland, hvor den lille fortælling er blevet et regulært viralt hit.

- Den bliver bare ved med at udvikle sig. Nu har den mere end 200.000 visninger. Filmen er blevet diskuteret i flere af de nationale medier, og et af de meget kendte finske bands, som jeg har lånt sangtekster fra, har også kommenteret på den. Finnerne er vilde med den.

Annonce

Ikke første gang

Det er ikke første gang, Spot On Studios har held til at lave en reklamefilm, som bliver set af rigtig mange online.

- Det er ret sejt at se, at vores film, der er produceret i en sauna i Vojens, pludselig gik viralt. Selvom der ligger mange tanker bag, hvordan man får en film ud over stepperne på internettet, så skal der også en lille portion held til. I vores tilfælde var der en finsk journalist, der skrev en historie om filmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce