Annonce
Ugeavisen Kolding

Signe er cityforeningens nye ekspert i sociale medier

Signe Nørtoft har sabbatår fra studielivet. Imens passer hun fire forskellige jobs. Hun er butiksassistent hos Føtex og Triple M og er netop startet som studentermedhjælper hos City Kolding, hvor hun skal hjælpe foreningen med Instragram. Og så passer hun også sin egen Instagram-profil monosigne, hvor hun i øjeblikket har mere end 58.000 følgere. Foto: Louise Lauritsen
Hun er godt nok kun ansat som studentermedhjælp nogle timer om ugen, men 20-årige Signe Nørtoft kender om nogen til spillereglerne på de sociale medier. Nu skal hun hjælpe cityforeningen og dens medlemmer med at nå endnu længere ud med deres budskaber via Instagram.
Annonce

Kolding: Ofte støder man på et paradoks i jobopslag. Ansøgeren skal være ung - og have masser af erfaring. Men indimellem dukker der åbenlyse talenter op, som rent faktisk kan leve op til begge krav. Et sådant talent er 20-årige Signe Nørtoft fra Kolding. Hun blev student i sommer fra Munkensdam Gymnasium og holder nu sabbatår, hvor hun passer ikke mindre end fire forskellige jobs.

Det ene har hun selv skabt. Det er nemlig hendes egen Instagram-profil, som hedder monosigne, og i skrivende stund har mere end 58.000 følgere - flere kommer hele tiden til. Her viser Signe billeder af sin hverdag med fokus på klædeskabet og boligindretning.

- Det startede, da jeg var på efterskole i 10. klasse. Jeg har altid haft en klar ide om, hvad jeg kunne lide af tøj, men jeg fik først modet til at gå i det på efterskolen. Her mødte jeg nogle af mine bedste veninder, og vi hyggede os med at tage forskelligt tøj på og lave cool billeder. Og det er jeg så bare fortsat med, griner Signe Nørtoft.

At hun skulle få så stor succes med sine billeder på Instagram, havde hun ikke forestillet sig.

- Førhen gik jeg i meget anonymt tøj, men jeg har altid været glad for farver, og det kan man se på min garderobe. Samtidig er jeg blevet mere og mere selvsikker og har fået selvtillid til at udforske min personlige stil.

Den beskriver hun selv som legende med et miks af print og farver. Og kaster man et blik på monosigne, så ser man straks, at det er de sarte pastelfarver, som dominerer billederne, der alle ligner noget fra et romantisk ungpigeunivers.

Jeg har arbejdet i Føtex gennem hele gymnasiet og været mega glad for det. Det var faktisk min chef i Føtex, der spurgte, om jeg var interesseret i at hjælpe cityforeningen med Instagram, og det er jo noget af en opgave, men en fed udfordring, som jeg er meget glad for.

Signe Nørtoft

Annonce

En fed udfordring

Det var for cirka et år siden, det for alvor tog fart for Signe Nørtoft på Instagram. Her ramte hun nemlig 10.000 følgere.

- Det havde jeg aldrig troet. Det var bare wauw - det var en rigtig cool oplevelse.

Og siden har Instagram bidraget til hendes husholdingsøkonomi med et lille beløb hver måned. Det er dog langt fra nok til at betale både husleje og mad, så derfor arbejder Signe også i Føtex i Kolding Midtby, hos tøjbutikken Triple M og nu også som studentermedhjælper hos City Kolding.

- Jeg har arbejdet i Føtex gennem hele gymnasiet og været mega glad for det. Det var faktisk min chef i Føtex, der spurgte, om jeg var interesseret i at hjælpe cityforeningen med Instagram, og det er jo noget af en opgave, men en fed udfordring, som jeg er meget glad for.

Signe skal både skabe en identitet på Instagram for City Kolding og samtidig skal hun kunne hjælpe medlemmerne med at give deres individuelle Instagram-profiler et løft.

- Det, der gør gågaden så speciel, er, at den er personlig. Der er søde mennesker i alle butikkerne, som man får et personligt forhold til, når man handler der. Det håber jeg at kunne være med til at underbygge via Instagram. Men det gør vi ikke på en dag.

Annonce

På Designskolen

Lige nu nyder Signe at passe alle sine forskellige job og ikke skulle i skole. Men når tiden kommer til at vende retur til skolebænken, så skulle det gerne blive på Designskolen Kolding.

- Umiddelbart havde jeg aldrig troet, at jeg gad læse videre i Kolding. Men min mor foreslog, at jeg undersøgte Designskolen, og det viste sig, at være lige det, jeg drømmer om. Det er en superfin skole.

Målet er, at hun skal blive endnu dygtigere til at kommunikere via sociale medier.

- Jeg vil gerne arbejde inden for det her felt, som jeg allerede er i gang med. Det drømmer jeg om. Så jeg er så småt begyndt at forberede mig til optagelsesprøven. Jeg tror ikke, jeg rammer den lige første gang, men det var en meget bekræftende oplevelse at være til åbent hus på skolen, så nu skal jeg bare øve mig og så søge ind igen, hvis det ikke går første gang.

Signe vil gerne læse kommunikationsdesign, men de faglige ambitioner kommer ikke til at gå ud over monosigne.

- Jeg kan ikke forestille mig ikke at have min Instagram. Det er mit hjertebarn. Det er hyggeligt og fedt, og jeg kan lide at sammensætte outfits og dele billederne. Det er dejligt at få respons fra mine følgere, så det vil jeg helt sikkert fortsætte med.

Signe Nørtoft

20 år, bor i Kolding med sin kæreste.

Student fra Munkensdam Gymnasium.

Holder sabbatår, hvor hun arbejder hos Føtex, Triple M og City Kolding.

Driver derudover sin Instagram-profil monosigne, som har mere end 58.000 følgere.

Se mere på www.instagram.com/monosigne.

Signes 3 gode råd til Instagram

1. Bliv ved. Det kommer ikke fra den ene dag til den anden, så derfor skal du være vedholdende og blive ved med at lægge nye billeder op. Jeg poster cirka hver anden dag og har gjort i mange år.

2. Skab en klar identitet. Sørg for at der er en rød tråd og en visuel identitet, som følgerne hurtigt kan afkode og genkende. For så bliver de hængende.

3. Tag flotte billeder. Sørg for godt lys og væk med rod i baggrunden. Brug den tid, der skal til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce