Annonce
Ugeavisen Kolding

Sygehuset er klar til at teste endnu flere for coronavirus

Telt-byen er inddelt i spor, sådan at forskellige grupper af patienter skal igennem et spor, der er dedikeret til dem. Foto: Søren Gylling
Sundhedsstyrelsen har ændret retningslinjer, så flere kan henvist til at blive testet for coronavirus, og derfor har Kolding Sygehus udvidet telt-byen foran sygehuset. Derudover vil gravide i den kommende tid blive spurgt, om de vil være med i et forskningsprojekt.
Annonce

Kolding: "Telt-byen" foran Kolding Sygehus, hvor patienter bliver henvist til for at få testet deres corona-symptomer, er blevet udvidet med yderligere seks telte. Det er sket, efter at Sundhedsstyrelsen har ændret retningslinjer for, hvem der kan blive testet, sådan at personer med milde symptomer også har mulighed at få afklaret, om de er blevet smittet med coronavirus.

Fire af de nye telte er blevet sat op på parkeringspladsen ved den gamle hovedindgang, mens de to andre er sat op ved Børne- og Ungeafdelingen.

- Vi fastholder den fremskudte vurderingsenhed, som er til dem, der har alvorlige symptomer, og hvor vi vurderer, om patienterne skal ind på sygehuset. Vi har også spor til personale og et til børn. Sporene til børnene bliver flyttet hen mod Børne- og Ungeafdelingen, hvor der kommer to nye telte op, siger Cathrin Tromborg Bræstrup.

Udvidelsen af "telt-byen" kommer også til at kræve ekstra personale. Det personale kommer fra afdelinger, hvor personalet på grund af coronavirus har færre opgaver.

- Vi har et helt setup for, hvordan vi kan trække på medarbejdere fra forskellige afdelinger, siger Cathrin Tromborg Bræstrup.

Annonce

Gravide skal testes

Samtidig har Kolding Sygehus fået del i en bevilling på to millioner fra Novo Nordisk Fonden til at starte et forskningsprojekt, der skal undersøge, hvordan coronavirus påvirker gravide. Derfor vil alle gravide, der skal føde på Kolding Sygehus i den kommende tid, blive spurgt, om de har lyst til at være med i projektet.

Det oplyser Region Midt i en pressemeddelelse. Syddansk Universitet, Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet har også fået del i bevillingen.

De fødende vil blive podet for covid-19, når de kommer ind til fødsel. Umiddelbart efter fødslen vil det nyfødte barn blive podet. Samtidig vil der blive taget en blodprøve fra moderen og fra navlesnoren. Prøverne skal efterfølgende analyseres på de mikrobiologiske afdelinger på Aarhus Universitetshospital og Vejle Sygehus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce