Annonce
Ugeavisen Kolding

Thomas og Tordenskiold har ligget stille i otte måneder: Det er vigtigt ikke at blive alt for gode venner med sofaen og Netflix

To gange siden nedlukningen har Thomas Lunderskov været i gang med maling og pensel på diskotek Tordenskiolds bagtrappe. Efterhånden er der ikke mere at give sig til for diskoteksejeren, som derfor har fokus på at holde sig i gang på andre måder. "Lige nu står den mest på at holde sig i gang både fysisk og mentalt," siger han. Foto: Steffen Nielsen
Efter mere end et halvt år uden gæster på diskoteket Tordenskiold tripper indehaver Thomas Lunderskov for at komme i gang igen. Han er dog helt afklaret med, at det har lange udsigter.
Annonce

Kolding: - Nå, så er der også lidt at lave i dag.

Thomas Lunderskov griner og peger på et par spindelvæv, der hænger fra skodderne på diskotek Tordenskiolds facade. De seneste otte måneder har diskoteket været lukket ned på grund af corona-restriktioner, og i den tid har Lunderskov og medejer Carsten Blicher givet det gamle diskotek en ordentlig overhaling fra loft til kælder.

- I sidste uge malede jeg vores bagtrappe for anden gang siden nedlukningen, bare for at have noget at lave, siger Thomas Lunderskov, som har holdt Tordenskiold lukket siden 11. marts, da Danmark lukkede ned.

Undervejs i nedlukningen har der flere gange været tvivl om, hvornår diskoteket igen måtte åbne under normale vilkår.

- I marts så vi frem mod påsken, men den fik vi ikke. Så var det studenterugen, men den fik vi heller ikke. Så sagde de senest 1. september, men det blev så skubbet til 1. november. Det har været frustrerende, men nu er vi kommet dertil, hvor vi er afklarede med det, og i stedet for hele tiden at sige, at det bliver lige om lidt, så har vi sagt til hinanden, at det bliver tidligst 1. april, siger Thomas Lunderskov, som grundlæggende er helt med på, at hans diskotek er nødt til at være lukket ned.

- Vi har hele tiden vidst, at vores koncept på Tordenskiold er stort set alt det, som man ikke må i øjeblikket, så vi er helt afklarede med, at vi selvfølgelig skal holde lukket. Men jeg synes, at det ville have været bedre, hvis man bare havde sagt fra starten, at vi ikke kan åbne igen før der findes en vaccine.

Annonce

Men hvad skal vi så lave?

Da Thomas Lunderskov og Carsten Blicher for nylig blev enige om at droppe forhåbningerne om snart at kunne åbne igen, gav det anledning til et vigtigt spørgsmål.

- Blicher sagde "okay, men hvad skal vi så lave?", husker Thomas Lunderskov, som havde svært ved at svare på spørgsmålet.


Jeg har da nogle gange haft det sådan, når nogle af mine venner har ringet til mig, at det gider jeg ikke lige nu, for jeg ved godt, hvad de vil snakke om.

Thomas Lunderskov, Tordenskiold


I løbet af efteråret har han brugt en masse tid på sin hobby som træner for Bramdrupdam GIF's bedste fodboldhold, mens han også har rollen som formand for den lokale restauratørforening og næstformand i natklub-netværket NOX.

- Men nu hvor fodboldsæsonen er på pause, så har jeg godt nok ikke meget i kalenderen ud over at hjælpe andre i samme situation. Så jeg har overvejet at finde et midlertidigt arbejde, men jeg har aldrig prøvet at have et almindeligt job, og det er også begrænset, hvad man kan finde, hvis man skal kunne stoppe med kort varsel, når vi åbner igen. Men vi skal jo have noget at stå op til om morgenen, og det er vigtigt ikke at blive alt for gode venner med sofaen og Netflix, siger Thomas Lunderskov, som indrømmer, at den lange nedlukning også ind imellem har sat sig på hans ellers gode humør.

- Jeg har da nogle gange haft det sådan, når nogle af mine venner har ringet til mig, at det gider jeg ikke lige nu, for jeg ved godt, hvad de vil snakke om, og det er det samme igen og igen. De gør det i en god mening og vil høre, hvordan jeg har det, men det er så negativt, så jeg bliver på en eller anden måde lidt sky.

Annonce

Ikke bekymret for økonomien

Med udsigt til mindst et års nedlukning er Thomas Lunderskov spændt på, hvad der venter på den anden side.

- Der er nogen, der siger, at det bliver også vildt, når I åbner igen. Og ja, det gør det måske de første par weekender, men det bliver jo ikke en procentdel af det, vi har mistet i omsætning, mens vi har været lukket. Al vores goodwill er jo blevet nulstillet, og det bliver næsten ligesom at åbne en ny natklub i en ny by. Men jeg kan heldigvis mærke, at folk savner muligheden for at møde nogle nye mennesker på den måde, som man kan på en natklub, siger natklubejeren.

Mens nedlukningen af Tordenskiold har stået på, har virksomheden fået dækket sine udgifter af staten, og de to ejere har som selvstændigt erhvervsdrivende også fået kompensation for de manglende indtægter. Derfor er Thomas Lunderskov tryg ved, at hans diskotek kan overleve frem til genåbningen.

- Jeg er ikke bekymret for det økonomiske hos os. Kun hvis folk ikke bruger os, når vi åbner igen. Jeg er mest bange for, at vi har mistet halvdelen af vores personale, fordi de har fundet andet arbejde i mellemtiden. Der bliver mange ting, der skal løbes i gang helt fra bunden, så hvis bare vi kan ende på det niveau, vi var på før, så er vi lykkelige, siger Lunderskov, som trods alt også kan se noget positivt ved en ufrivillig coronapause:

- Jeg har jo haft meget bedre tid til at pleje venner, familie og lasagneklub. Nu er det bare mere dem, der ikke har så meget tid længere.

I kælderen under Tordenskiold har Thomas Lunderskov og hans kompagnon Carsten Blicher efterhånden kasseret alle drikkevarer, fordi de er blevet for gamle. Her står Thomas Lunderskov med nogle af de sidste varer - blandt andet nogle kasser med sodavand, som han købte kort efter nedlukningen. Foto: Steffen Nielsen


Vi har hele tiden vidst, at vores koncept på Tordenskiold er stort set alt det, som man ikke må i øjeblikket, så vi er helt afklarede med, at vi selvfølgelig skal holde lukket.

Thomas Lunderskov, Tordenskiold


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Kolding

Mustafa brød med islam og stiftede forening for at hjælpe eks-muslimer: Jeg er nødt til at tage kampen for alle dem, der ikke selv kan

Ugeavisen Kolding

Hvem tager ansvaret?

Annonce