Annonce
Ugeavisen Kolding

To reder er klar til at tage imod storke

Birgitte Hansen (th) fik ideen til storkerederne, og sammen med Margreet Smit og en håndfuld frivillige har de nu opsat to storkereder tæt ved Solkær Enge. Den ene rede er opsat ved en gård på Skibelundvej, og den anden kom op søndag inde i Sdr. Stenderup ved Varmarkvej og åen. Foto: Henrik Kruse
Målet er, at storke vil yngle i de to reder tæt på Solkær Enge, der netop er sat op, og det kan godt nås i år. Men i år vil bare et kort besøg være en succes. - Så kan det være, at de kommer igen næste år, siger frivillig Margreet Smit.

Sdr. Stenderup: Hvis der kommer storke forbi Sdr. Stenderup og omegn, kan de nu vælge mellem to reder tæt på Solkær Enge.

- Storke-folkene har sagt, at vi godt kan nå det i år. Der er fortsat storke, der leder efter en rede. Men succeskriteriet er i år, at der er en stork eller to, der sidder et par timer i rederne og flyver videre, efter de har set stedet an. Så kan det være, at de kommer igen næste år, siger Margreet Smit, der er frivillig i Stenderup Halvøen, der samler mange aktiviteter i området.

Det var Birgitte Hansen, der fik ideen, og sammen med Margreet Smit og en håndfuld frivillige har de samlet trådene, og søndag kom rede nummer to op i Sdr. Stenderup ved Varmarkvej tæt på åen. Sidste søndag kom der en rede op ved en gård på Skibelundvej.

Annonce

- Vi har lavet to færdige reder i stål, og så har vi flettet rederne af bøgegrene. Storke er virkelig nogle curling-fugle. Vi har joket med, at vi som "curlingforældre" nu fortsætter med storke. Nu skal de bare selv bygge videre på reden, siger Margreet Smit.

I år er interesserede nødt til at besøge rederne, hvis de vil gøre sig håb om at se en stork på visit. Men næste år kan det godt være, at der kommer kamera op, så man kan følge livet i reden ligesom i Smedager ved Tinglev.

- Det kræver dog, at der er storke i rederne, hvis vi skal have et kamera op, siger Margreet Smit.

Lige nu er der to storkepar på rede i Danmark ifølge wwe.storkene.dk.


Succeskriteriet er i år, at der er en stork eller to, der sidder et par timer i rederne og flyver videre, efter de har set stedet an. Så kan det være, at de kommer igen næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce