Annonce
Ugeavisen Kolding

Ud i naturen: Påby Enge

Du finder smukke Påby Enge ved at følge en markeret rute fra Harteværket. Foto: Kolding Kommune
I en serie sommeren over vil Kolding Kommune guide Ugeavisens læsere til nogle af de bedste natur-ture på kolding-egnen. I denne uge besøger vi de våde enge ved Påby.
Annonce

Kom helt tæt på Kolding Å og de våde enge ved Påby. Er du heldig, ser du spor efter odderen, der lever i hele Kolding Å-systemet. Kig langs brinken af åen efter fodspor eller afføring, der glinser af fiskeskæl. Ruten går fra Harteværket, det gamle vandkraftværk langs Kolding Å ad trampestier og træbroer til udsigtsplatformen ved Påby Enge. På engene ved åen græsser kvæget, så har du hund med, så brug skovvejen ved juletræsplantagen vest for motorvejen. Fra udsigtsplatformen går turen gennem Præsteskoven og langs markernes læhegn tilbage til Harteværket.

I de våde perioder af året vil et par gummistøvler være perfekte. Påby Enge kan også nås med kano fra Harteværket.

Ruten er 4 km og starter fra Harteværket, Alpedalsvej 107A, 6000 Kolding. Ved Harteværket er der fri adgang til toilet og madpakkehus.

Se mere

Du kan også læse om Påby Enge i den nye naturtursfolder, der guider dig ud på 10 forskellige oplevelser til fods eller på cykel.

Hent folderen på biblioteket eller find turene på www.oplevkolding.dk.

Fra kanoen er naturoplevelsen en helt anden og lidt mere intim. Måske ser du spor efter odderen eller får øjenkontakt med de græssende køer langs åen, mens pragtvandnymferne blafrer om ørerne på dig. Det er muligt at gå i land ved broen neden for shelteren. Har du ikke selv en kano eller kajak kan de lejes ved Harteværket. Foto: Kolding Kommune
Langs Kolding Å kan du møde den smukke blåvinget pragtvandnymfe. Måske er du heldig at se, hvordan hannen udfører en flyvedans for hunnen før parringen. Efter parringen borer hunnen æggene ind i vandplanterne. Det er kun hannen, der har den smukke blågrønne bagkrop og de skinnende metalblå vinger. Hunnerne er mere brunlige. Foto: Kolding Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce