Annonce
Ugeavisen Kolding

Ud i naturen: Stenderup Skovene

Stenderup Skovene ligger ud til Lillebælt og udmærker sig blandt andet med et rigt dyreliv og fem afmærkede vandreruter. Foto: Kolding Kommune
I sommerens løb vil Kolding Kommune guide Ugeavisens læsere til oplevelser i naturen. Denne gang kan du læse om Stenderup Skovene.
Annonce

Kolding: Stenderup Skovene er et besøg værd uanset årstid. Skoven ligger helt ud til Lillebælt, og de afmærkede ruter går både oven for de høje skrænter, dybt inde i skoven, eller helt tæt på vandet. Langs kysten kan du nyde udsigten ud over Naturpark Lillebælt og til øerne Fænø og Fænø Kalv, der ligger midt i det strømfyldte bælt. Skoven gemmer på over 500 år gamle egetræer og en stor koncentration af kulturspor som gravhøje, voldsteder og stendysser, der vidner om menneskelig tilstedeværelse gennem tusinder af år.

I skoven er der et rigt dyreliv, og du spotter ofte både dådyr, rådyr, ræv og hare. Men også grævling kan du se eller finde spor af flere steder. Grævlingegrave har ofte en fure ved indgangen i modsætning til rævegrave, hvor jorden er gravet ud i en bunke. Grævlingen starter sin jagt på føde om aftenen omkring skumringstid, hvor de snøfter rundt nær deres grave. Vil man se dem, gælder det om at sikre sig lidt modvind i retningen mod grævlingernes huler, for de har en utrolig god lugtesans. Til gengæld ser de dårligt.

Der er fem afmærkede vandreruter fordelt på de tre skove, Nørreskov, Midtskov og Sønderskov. Ruterne er mellem 3 og 7 kilometer lange og starter fra én eller flere af de i alt otte p-pladser. Flere steder finder du bålpladser eller borde og bænke, hvor du kan nyde madpakken elle grille en pølse.

I Nørreskoven helt ned til kysten ligger Borgsted Banke som en stor bakketop. Det er ikke meget, man ved om voldstederne, men på et tidspunkt troede man, at det var røverborge. I dag tror man mere på, at det har været private borge, der skulle sikre lov og orden i perioder, hvor kongemagten var svag. Foto: Kolding Kommune
Stenderup Skovene er en del af Naturpark Lillebælt, der både består af bæltet og det smukke kystnære landskab. I Lillebælt lever verdens tætteste bestand af marsvin. De specielle strømforhold i Lillebælt gør havbunden hård og skaber, sammen med de store vanddybder på op til 80 meter, unikke betingelser for dyre- og plantelivet. Foto: Kolding Kommune

Se mere

Du kan også læse om Stenderup Skovene i den nye naturtursfolder, der guider dig ud på 10 forskellige oplevelser til fods eller på cykel.

Hent folderen på biblioteket eller find turene på www.oplevkolding.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce