Annonce
Ugeavisen Kolding

Vi skal have et kommunalt plejehjem mere

Annonce

Læserbrev: I Kolding Kommune kan vi stadig godt leve op til garantien om, at man skal kunne komme på plejehjem inden for to måneder, fra man bliver visiteret (godkendt) til det.

Det er meget vigtig, at vi kan leve op til den garanti. For når man har behov for en plads på et plejehjem, så skal man ikke henslæbe sin tilværelse på en venteliste.

Man vil typisk ikke være i en situation, hvor man kan skrive læserbrev eller på anden vis ”slå i bordet” for at få sin ret. Man er afhængig af, at den kommune man bor i har pladser nok.

Vi kan, som nævnt, godt overholde garantien i dag, men det bliver vi ikke ved med. Vi er nød til, at bygge et nyt plejehjem. Inden for fem år forventer vi at mangle 70 pladser på plejehjem og inden for yderligere fem år, mangler vi 100 plader mere.

Det er min helt klare holdning, at vi skal have et kommunalt plejehjem. Det kan godt lade sig gøre at have veldrevne og dejlige plejehjem, som ikke er kommunale. Det har vi gode eksempler på i Kolding Kommune. Men erfaringerne viser også, at skulle et privat plejehjem ikke fungere, så er det alt, alt for vanskeligt at få rettet op på. Vi har brug for at kunne handle med det samme og om nødvendigt kunne tvinge vores høje standarter for pleje, omsorg og aktiviteter igennem. Derfor lad os få et nyt kommunalt plejehjem på budgettet.


Erfaringerne viser også, at skulle et privat plejehjem ikke fungere, så er det alt, alt for vanskeligt at få rettet op på

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce