Annonce
Ugeavisen Kolding

Virksomhed investerer halv milliard i nyt hovedsæde i Kolding

Den internationale handelskoncern Schou har købt 36 hektar jord af Kolding Kommune og investerer cirka en halv milliard kroner i nyt kæmpe lager og hovedsæde. Både borgmester Jørn Pedersen (V) og hovedaktionær i koncernen, Jørgen Schou, glæder sig over, at den traditionsrige virksomhed vender hjem og skaber både udvikling og arbejdspladser. PR-foto: Palle Peter Skov
Den internationale handelskoncern har købt 36 hektar jord ved Tankedalsvej og begynder straks at bygge nyt hovedsæde og lager på 100.000 kvadratmeter.

Kolding: Snart samler handelskoncernen Schou Company A/S sine aktiviteter i Kolding. Virksomheden, der er grundlagt i Vamdrup i 1963 og i dag omsætter for over to milliarder kroner med 300 ansatte og datterselskaber og kontorer i hele verden, har netop købt 36 hektar jord af Kolding Kommune for 33 millioner kroner. Her vil virksomheden bygge cirka 100.000 kvadratmeter lager, administration og showroom. En samlet investering på 500 millioner kroner.

Det sker på et stort areal mellem Kolding og Vamdrup, lige ved E45 og lige ved siden af det logistik- og transportcenter, som Stender Innovation offentliggjorde planerne om for en lille måned siden.

- Vi glæder os til at samle både lager, showroom og hovedkontor ved Kolding, men vi har ikke kun valgt med hjertet. Placeringen er en optimal logistik-løsning for os, og det giver god mening, at vi bliver nabo til Stenders projekt, som har en fin synergi med vores planer, siger Jørgen Schou, der ejer Schou-koncernen sammen med LLG A/S, i en pressemeddelelse.

Annonce

Udsolgt

Borgmester Jørn Pedersen (V) er glad for, at det unikke erhvervsområde ved Kolding Syd endelig kommer til at gøre nytte, og det endda med lokale kræfter bag.

- Jeg er en meget glad borgmester. Indtil for bare få måneder siden blev udstykningen af området betragtet som en fiasko. I dag er hele arealet udsolgt. Det er fantastisk, at en gammel, hæderkronet virksomhed som Schou vil etablere noget så synligt og samle så mange arbejdspladser i Kolding. Derfor er det også helt på sin plads, at hovedvejen ind i området, bliver navngivet Andreas Schou Vej efter manden, som lagde grundstenen til den koncern, Schou er i dag, siger borgmesteren.

Annonce

Går i gang med det samme

Når hele byggeriet, som omfatter både lager, showroom og administration, står færdigt, vil det dække mere end 100.000 kvm, huse 300 medarbejdere og have en lagerkapacitet på over 100.000 pallepladser. Byggeriet går i gang i begyndelsen af 2021, og de første bygninger skal stå klar 1. juni 2022.

Det lykkedes aldrig at tiltrække de videns- og forskningsvirksomheder til området, der i mange år var kendt som Nordic Synergy Park. Derfor har Kolding Kommune revideret planerne for området og er nu altså på ganske kort tid lykkedes med at sælge samtlige 657.500 kvm i området til de to enorme projekter.


Det er fantastisk, at en gammel, hæderkronet virksomhed som Schou vil etablere noget så synligt og samle så mange arbejdspladser i Kolding.

Jørn Pedersen, borgmester


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce