Annonce
Lokalavisen Assens

5700 borgere rammes: Sogn lukker ned i minimum syv dage

Lørdag eftermiddag stod det klart, at Assens Sogn skulle lukke ned. Her er det legepladsen ved boligområdet Østervang i Assens, der er spærret af for aktivitet. Foto: Søren Plovgaard
Skoler, sfo'er og foreningsaktiviteter lukker mandag ned i Assens Sogn. Det får konsekvenser for 5700 borgere.

Assens: Assens Sogn lukker ned i minimum syv dage.

Det står klart efter offentliggørelsen af de nyeste tal fra Statens Seruminstitut og efter et påbud, der er udløst af Sundhedsministeriets retningslinjer for automatisk nedlukning.

Incidensen i Assens Sogn overstiger nu 400 covid-19-smittede per 100.000 borgere per uge. Der er desuden registreret flere end 20 smittetilfælde i alt i løbet af de seneste syv dage, og samtidig er positivprocenten større end to procent. Dermed opfylder Assens Sogn alle tre kriterier for en nedlukning.

Annonce

Påbuddene gælder fra mandag den 26. april. Hvis en af de tre kriterier ikke længere er opfyldt i syv dage, ophæves nedlukningen allerede dagen efter.

Nedlukningen i Assens Sogn omfatter alle grundskoler, alle sfo’er og klubtilbud, alle lokaler og lokaliteter, der anvendes til kulturaktiviteter, biblioteker, ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner samt lokaler, hvor der udøves indendørs idræts-, fritids-, og foreningsaktiviteter.

Lukningen omfatter både kommunale, private og selvejende tilbud.

Dagtilbud og dagpleje er fortsat åbne. Samtidig etableres der nødpasning på skoler under nedlukningen for elever i 0- til 4. klasse. Sårbare elever vil også være undtaget fra nedlukningen.

- Vi sætter strøm til

Nedlukningen kommer ikke som den helt store overraskelse for Michael Bjørn, der er direktør for Social og Sundhed i Assens Kommune. Han har kunnet følge med i, hvordan tallene har bevæget sig i den forkerte retning i flere dage i træk.

- Man kan sige, at der en automatisk model, som vi som kommune skal rettes os efter, og det er den, som vi nu sætter strøm til, siger Michael Bjørn.

Borgmester Søren Steen Andersen (V) erkender, at mikroudbruddet i Assens by ikke ligefrem er gode nyheder.

- Men vi handler professionelt i situationen og tager konsekvensen af de høje smittetal, understreger han.

Kommunens krisestab mødes igen søndag middag, og herefter vil alle borgere samt institutioner, foreninger og aktiviteter, der berøres af påbuddet, blive kontaktet af kommunen, inden påbuddet træder i kræft  mandag.

Et sogn er betegnelsen for et gammelt geografisk område, som kirken har myndighedsopgaver i.

I Assens betyder det, at flere bynære villakvarterer og omkring 600 indbyggere i den nordlige del af byen ikke er omfattet af nedlukningen, da de hører under Gamtofte Sogn.

Assens Sogn rummer cirka 5700 indbyggere.


Vi handler professionelt i situationen og tager konsekvens af de høje smittetal

Borgmester Søren Steen Andersen
Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Forfatter besøger boghandel

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce