Annonce
Lokalavisen Assens

Corona: Henny og John har aflyst deres guldbryllupsfest tre gange

Henny og John Nielsen har boet på Stensledgårdsvænget i Assens siden 2014. Tre gange i år har de uden held forsøgt at holde deres guldbryllupsfest i Søllested Forsamlingshus. Nu håber parret, at det lykkes til næste år. Foto: Søren Plovgaard
Det er ikke nemt at holde stor guldbryllupsfest for 90 gæster i disse coronatider. Tre gange har ægteparret Henny og John Nielsen fra Assens sendt invitationer ud, og hver gang har de måttet aflyse festen.
Annonce

Assens: Viet i Ørsted Kirke: frk. Henny Petersen, Nyrup, og John Nielsen, Nårup.

Sådan stod der at læse i Fyens Stiftstidende tirsdag den 31. marts 1970 under et billede af et ungt og nydeligt brudepar.

Henny og John Nielsen mødte hinanden første gang til et bondebal i Frøbjerg Forsamlingshus i slutningen af 1960'erne, og et par år senere flyttede de sammen i Tommerup.

Kærligheden blomstrede, og da Henny nu var fyldt 18 år, besluttede de sig for at indgå ægteskab. Sognepræst Niels A. S. Kolte forestod vielsen i Ørsted Kirke skærtorsdag den 26. marts 1970.

Henny og John Nielsen blev viet i Ørsted Kirke skærtorsdag den 26. marts 1970. I dag er de 69 og 72 år og bor i Assens. Privatfoto

To år senere lejede de en tidligere lærerbolig på Jesgyden i Ørsted, og det første af parrets tre børn kom til verden.

Nu skal der ikke den store matematikprøve til for at regne ud, at Henny og John havde guldbryllup i marts år. Parret havde booket Søllested Forsamlingshus til guldbryllupsfesten - men den blev aldrig til noget. Statsminister Mette Frederiksen lukkede landet ned et par uger før, og så var det ikke længere muligt at gennemføre festen, som parret ellers havde glædet sig så meget til.

Henny og John havde sendt indbydelser ud i slutningen af januar, og der var også bestilt musik.

- Vi havde planlagt det hele. Vi havde frabedt os æresport og morgensang, for det kan vi ikke have her på Stensledgårdsvænget, men børnene skulle komme hjem, og om aftenen skulle vi så holde stor fest i forsamlingshuset i Søllested. Men det gik ikke på grund af restriktionerne, så vi måtte skynde os at sende sms'er rundt til at alle gæsterne og fortælle, at festen desværre var aflyst, forklarer Henny og John.


Nu tager vi en dag ad gangen, og håber at det hele bliver lidt mere trygt. Så sender vi nye indbydelser ud til den tid

Henny og John Nielsen


De bookede nu forsamlingshuset om til fredag den 19. juni og sendte nye invitationer ud til de 90 gæster.

- Så nåede vi til midt i maj, og så kom de nye restriktioner med, at der kun måtte være 50 personer samlet. Restriktionerne gjaldt til august, så for at være helt sikre på, at vi omsider kunne gennemføre vores guldbryllupsfest, bookede vi om endnu engang til fredag den 25. september. Ugen før var vi til en fødselsdagsfest, og her fik vi oplyst, at der skulle være et pressemøde klokken 14. Så vi skyndte os at køre hjem for at se pressemødet, og her fik vi så at vide, at alt skulle lukkes ned igen, siger de.

Selv om ægteparret har måttet aflyse deres guldbryllupsfest tre gange, har de ikke opgivet at gennemføre festen.

- Nu tager vi en dag ad gangen, og håber at det hele bliver lidt mere trygt. Så sender vi nye indbydelser ud til den tid, siger John og Henny, der krydser fingre for at festen nu i stedet kan holdes på deres 51-års bryllupsdag.

Annonce

Gåture mod coronatræthed

Henny og John flyttede ind i en bolig på Stensledgårdsvænget i Assens i 2014, og her nyder de nu deres otium.

John arbejdede i mange år som produktionstekniker på Electrolux i Tommerup St., og da fabrikken lukkede i 2006, fik han job hos møbelvirksomheden Four Design i Gislev, hvor han var de sidste fem år af sit arbejdsliv.

I flere år sad John også i kommunalbestyrelsen i Glamsbjerg for Socialdemokratiet.

Inden Henny valgte at gå på efterløn for seks år siden, nåede hun at være ansat i køkkenet på Glamsbjerg Fri- og Efterskole i 15 år.

Henny og John indrømmer gerne, at de efterhånden er blevet en anelse corona-trætte, men de forsøger at holde de værste corona-frustrationer på afstand ved at gå daglige ture.

Henny holder sig desuden beskæftiget med at strikke for Røde Kors i Ejby, og John kaster sig gerne over en krimi eller to.

- Vi har aldrig fortrudt et øjeblik, at vi er flyttet til Assens, siger Henny og John, der håber på alle gode gange fire med deres guldbryllupsfest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Netto kommer til Skallebølle

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Allstars i Assens

Annonce