Annonce
Lokalavisen Assens

Druk og rædsel i Glamsbjerg

Flere scener fra filmen Victim of Love er optaget på Glamsbjerghus - det tidligere Glamsbjerg Hotel. Filmen er instrueret af Jesper Isaksen, der har tilknytning til Assensegnen, og i hovedrollen ses skuespiller Rudi Køhnke. Filmen er en af fire film, som bibliotekar Jørgen Kristensen fra AssensBibliotekerne anbefaler i denne uge. Pr-foto: August Vinther Thomsen
AssensBibliotekerne anbefaler her fire film, som man for tiden kan tilbyde lånerne.
Annonce

Uha-da-da, sikken en overskrift! Det må da være fra ugens politirapport...

Nej, nej og atter nej. Det er såmænd bare et tilbud fra AssensBibliotekerne i form af

et par gode filmtilbud, som her og nu i disse coronatider måske kunne have ekstra interesse. Helt præcist drejer det sig om nogle af de nye filmtilbud, som AssensBibliotekerne kan tilbyde sine lånere.

Ifølge overskriften er første film Thomas Vinterbergs stærkt roste og mulige Oscar-kandidat ”Druk” med blandt andre Mads Mikkelsen og Susse Wold. Filmen har allerede fåetmasser af  omtale, og med den mulige Oscar-nominering kommer vi helt sikkert til at høre mere om den.

Videre i overskriften står der ”rædsel i Glamsbjerg”, og det henviser til den danske gyser- og spændingsfilm ”Victim of love”, som - tro det eller ej - rent faktisk inkluderer en hel del optagelser på det gamle Glamsbjerg Hotel, som nu til dags hedder Glamsbjerghus.

Jo-jo, det er faktisk sandt, for filmholdet fik lov at låne hotellet, mens det var under renovering. Så hvis du tør binde an med filmen, så er der altså en lokal vinkel gemt.

Annonce

Stort drama fra krigen

To andre danske titler skal også nævnes, dels fordi de er rigtig gode, og dels fordi jeg på alle  måder kan stå inde for deres kvalitet. ”Vores mand i Amerika” er nok en af de bedste danske film, jeg har set i de seneste fire-fem år. Med en autentisk historisk baggrund får vi den spændende og dybt fascinerende fortælling om Danmarks ambassadør i USA under anden verdenskrig, og jeg kan godt garantere, at her ligger der et stort drama bag!

Den sidste film jeg vil anbefale hedder ”Undtagelsen”.


Jeg nåede aldrig at læse den evigt reserverede bog og sad efter filmens intense afslutning og spurgte mig selv: ”Fik du egentlig alt sat på plads?” Muligvis er du skarpere og klogere end mig, men prøv selv at se denne superspændende psykologiske thriller

Bibliotekar Jørgen Kristensen


Den bygger på en særdeles populær roman af Christian Jungersen og fortæller historien om fire kvinder og mobning og trusler på det såkaldte ”Dansk center for information om folkemord”. Hver af de fire kvinder gemmer på hver sin hemmelighed, og da de pludselig bliver spillet ud mod hinanden, rykker afsløringer og konfrontationer nærmere og nærmere. Samtidig lurer en brutal serbisk krigsforbryder i baggrunden…

Jeg nåede aldrig at læse den evigt reserverede bog og sad efter filmens intense afslutning og spurgte mig selv: ”Fik du egentlig alt sat på plads?” Muligvis er du skarpere og klogere end mig, men prøv selv at se denne superspændende psykologiske thriller.

Tøv ikke et eneste sekund og gå straks ind på AssensBibliotekernes hjemmeside og reservér disse fire titler, for så har du garanteret udsigt til fire gode og spændende aftener.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce